Afbeelding
Foto: Erik Jan Koopmans

Help jij Thea mee MS te verslaan?

Gezondheid

STIENS - De 59-jarige Thea Westra uit Stiens heeft nog maar één wens: zo lang mogelijk genieten van haar man, familie en kleinkinderen. Op 8 januari 2014 kreeg Thea de diagnose MS waarna haar wereld even instort. Al snel krijgt ze te horen dat ze lijdt onder een erg progressieve vorm waarbij de artsen in Nederland niets voor haar kunnen betekenen. Daarom zamelt Thea nu geld in voor een speciale HSCT behandeling in Rusland. Deze behandeling kost maar liefst 60.000 euro en wordt niet vergoed. Thea vertelt over haar slopende ziekte.

“Het is een rotziekte die mijn hele leven op z’n kop heeft gezet. Het zijn metname de kleine dingen in het leven waarin ik word belemmerd door deze ziekte. In 2013 werd ik ziek, maar artsen konden er niet direct een label aan hangen. Het ging om vervelende en nare klachten die mijn dagelijkse leven beïnvloedde. Soms zakte ik spontaan door mijn benen. Na een jaar in de medische molen te hebben gezeten, kreeg ik op 8 januari 2014 de diagnose MS. Natuurlijk stort je wereld dan in, maar ik ken ook genoeg mensen met deze ziekte die nog een redelijk goede kwaliteit van leven hebben en waarvan je aan de buitenkant niet ziet dat ze ziek zijn. Ik had dus goede hoop”, legt Thea uit. 

Dat blijkt echter niet op te gaan voor Thea. Ze blijkt een zeer progressieve vorm van MS onder de leden te hebben. “Helaas ging ik lichamelijk snel achteruit. Veel te snel als je het mij vraagt. Een stukje wandelen ging al snel niet meer en dat is juist wat ik samen met mijn man en kleinkinderen zo graag doe. Natuurlijk kan en wil ik dit niet accepteren en heb ik van alles geprobeerd. Medicijnen mochten helaas ook niet baten. Ik breng een groot deel van de dag door in een rolstoel en ik voel dat mijn lichaam aan het verliezen is van deze rotziekte.”

“Ik breng een groot deel van de dag door in een rolstoel en ik voel dat mijn lichaam aan het verliezen is van deze rotziekte.” 

HSCT behandeling in Rusland

Toch houdt Thea hoop op een goede afloop. Zeker wanneer ze leest over een speciale behandeling in Rusland. “Hoop is iets wat mij op de been houd, samen met de liefde om mij heen. Hopen op het bij elkaar verzamelen van een mooi bedrag, dat kan bijdragen aan een HSCT behandeling in Rusland. Helaas zijn de kosten voor deze behandeling 60.000 euro en wordt dit niet vergoed. Maar dit wil ik zo ontzettend graag doen! Na het inlezen van de behandeling en het terugzien van goede resultaten, ben ik ervan overtuigd dat dit mijn leven kan veranderen. De kwaliteit van leven kan mij teruggegeven worden. Ik zou dan weer kunnen genieten van de mooie dingen die het leven ons gegeven heeft en natuurlijk van en met mijn kleinkinderen.”

Help mee en doneer!

Op dit moment is er al meer dan 15.000 euro ingezameld voor de speciale behandeling. Een prachtig bedrag, maar nog niet genoeg. Wil je ook bijdragen? Alle kleine beetjes helpen...

Help jij Thea mee in de strijd tegen MS? Doneer dan via deze link: https://nl.gofundme.com/f/help-thea-ms-te-verslaan of scan de QR-code hieronder. 

Afbeelding
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur gisteren
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 18 apr, 08:00
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00