vrijdag 18 september, 2020 11:03
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Friso Douwstra (rechts) van de gemeente, samen met Google-CEO Pim van der Feltz
Friso Douwstra (rechts) van de gemeente, samen met Google-CEO Pim van der Feltz (Foto: )

Google op bezoek in Leeuwarden

  Evenement

Google helpt ook nadat de bus is verdwenen

In het centrum van Leeuwarden heeft bij De Waag een bus van Google gestaan waarin je als ondernemer, student, zzp'er, belangstellende, vijf dagen gratis workshops kon volgen waarmee je je zichtbaarheid op het internet kunt verhogen. Heb je die gemist? Geen probleem, online kun je de Nederlandstalige informatie en tips vinden op https://learndigital.withgoogle.com/digitalewerkplaats/courses.

Maandag 11 november is de bus officieel geopend verklaard door wethouder Friso Douwstra van de gemeente, samen met Google-CEO Pim van der Feltz. Na de opening werd aansluitend de workshop 'Basis online marketing strategie' gegeven. In de Digitale Werkplaats bus kon iedereen gratis trainingen volgen, onder andere over hoe je je online goed profileert voor een stage of baan, online marketing en het optimaliseren van een succesvolle website.

Ook over beveiliging
Overigens gaat het niet altijd om jezelf goed online zichtbaar te krijgen, het gaat ook over het beveiligen van je gegevens en het meten in analytics van je successen. Als ondernemer kun je heel specifiek het succes van bepaalde teksten en foto's meten. "Analytics is zo langzamerhand essentieel", zegt Van der Feltz. "Dan kun je goed meten op welke plekken de klanten goed reageren. Zodra je dat weet kun je daar zo goed mogelijk op inspelen."

Breiwol uit Dokkum naar 47 landen
De Google-CEO: "Internet is zo langzamerhand de motor van de economie. Het is gewoon ook m ooi om te zien dat er bijvoorbeeld een ondernemer in Dokkum is die breiwol exporteert naar 47 verschillende landen. Allemaal dankzij internet. Dat is toch geweldig?!"

Met de Google-bus is de afgelopen vier jaar aan zo'n 135.000 mensen les gegeven. "Laagdrempelig ergens aanwezig zijn om uitleg te geven draagt ook bij aan het succes. Dat wij in Leeuwarden zo'n prachtige plek hebben gekregen is mede te danken aan de geweldige hulp van de gemeente Leeuwarden."

Digitale vraagstukken oplossen
Leeuwarder wethouder Friso Douwstra: "Wij faciliteren iedereen die iets goeds wil doen voor onze ondernemers. Google is één van de wereldleiders en ik ben blij dat ze hier langskomen om digitale vraagstukken van onze ondernemers op te lossen." Google is in Leeuwarden ook bij het Friesland College en bij NHL Stenden langs geweest om daar nuttige informatie te verschaffen.

Van der Feltz zegt er bij dat de bus geen Google-show is om alle producten van Google te verkopen, maar dat het vooral gaat om de internet-vaardigheden van mensen te verbeteren. "Uiteraard is het mooi als ze onze diensten gaan afnemen, maar dat is niet de eerste opzet", aldus de CEO.

Meer berichten