Afbeelding

Stichting SOS voor huisdieren Friesland: Nieuw in de bemiddeling!

Algemeen

Dit is Nora, een jonge energieke hond (boerenfox), teefje en geboren in mei 2019. Nora heeft nog niet geleerd dat de hele wereld niet om haar draait, want ze weet prima alles naar haar pootjes te zetten. Ze kan een paar uurtjes alleen thuis zijn, ze kan bij kinderen - al plaatsen we haar liever niet bij hele kleintjes gezien haar drukke gedrag. Bij bezoek blaft ze en kan dit ook (nu nog) best lang volhouden, maar het kan ook zomaar zijn dat ze pardoes op je schoot springt en geaaid wil worden. Ze is niet bekend met katten.

Loslopen wordt soms gedaan, maar alleen in een gebied zonder veel prikkels want dan luistert ze best goed. Nora is gek op zwemmen en als ze de kans dan ook krijgt trekt ze graag een paar baantjes. Het is een zeer energieke hond die eigenlijk nog van alles moet leren waaronder dat aandacht vragen door middel van blaffen en springen uit den boze is. Ook is ze prima in staat om te bepalen in een gezin wie ze het beste kan sturen; bij diegene "hangt" ze in sokken en of broekspijpen. Dit is niet kwaad bedoeld, maar zeker ook geen gewenst gedrag.

Verder is ze heel erg speels; ballen, knuffels, trektouw, alles is leuk en ook voor een stoeipartijtje met de baas is ze zeker te porren. Als Nora mee moet in de auto is ze wel wagenziek, maar dit kan nog best met de leeftijd gaan veranderen; vaak helpt een pilletje in begin hier goed tegen.

Nora is wel een hondje die nog de nodige opvoeding nodig heeft en zeker een stukje leiding moet voelen (iets wat ze tot nu toe nog niet heeft ervaren). Een baas die hier wat tijd insteekt zal aan Nora een hele leuke hond hebben. Denkt u diegene te zijn, met zelf ook de nodige energie en kennis om dit kleine dondersteentje op te voeden, bel dan met 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00