Op 31 mei is het 'Stoppen met Roken-dag, wereldwijd. Vandaar een speciale poli in Drachten.
Op 31 mei is het 'Stoppen met Roken-dag, wereldwijd. Vandaar een speciale poli in Drachten. Foto: Pixabay

Pop-up Poli voor stoppen met roken

Gezondheid

DRACHTEN Verslavingszorg Noord-Nederland opent een pup-uppoli genaamd Stoppen met Roken, voor inwoners van gemeente Smallingerland. Omdat het op 31 mei Wereld Stoppen met Roken-dag is, biedt VNN gratis stoppen-met-roken-begeleiding aan in de vorm van een pop-uppoli in Drachten.

Het initiatief is in samenwerking met het Stoppunt GGD Fryslân en in opdracht van de gemeente Smallingerland. De eerste bijeenkomst is op 26 mei. Mensen die willen stoppen met roken doen gemiddeld zeven stoppogingen. 

Meedoen aan Stoppen met Roken is gratis

Sommige mensen hebben behoefte aan een extra steuntje in de rug. Daarom opent Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) in Drachten een speciale pop-uppoli. Tijdens zes bijeenkomsten brengt VNN deelnemers dichterbij een rookvrij leven. Deelname aan de pop-up poli is gratis.

Oplossingsgericht en aandacht voor leefstijl

De groepsbijeenkomsten worden geleid door verslavingsdeskundigen van VNN. Deelnemers leren meer over wat verslaving eigenlijk is en hoe het werkt. Ook leren ze de momenten herkennen waarop ze zin hebben in een sigaret en krijgen ze praktische en oplossingsgerichte tips. 

Naast het stoppen met roken is er ook aandacht voor voeding en bewegen. Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komt ook aan bod.Over VNNVerslavingszorg Noord Nederland (VNN) is dé organisatie voor verslavingszorg in Groningen, Drenthe en Friesland. 

Maar liefst duizend medewerkers zetten zich dagelijks met hart en ziel in om VNN-cliënten en hun naasten perspectief te bieden op meer kwaliteit van leven. “Ons aanbod varieert van preventie tot poliklinische zorg, van begeleid en beschermd wonen tot forensische zorg en van specialistische klinische zorg tot reclassering. We doen wetenschappelijk onderzoek en geven training en nascholing aan professionals.”

Door de aard en omvang van haar werkgebied is VNN nauw betrokken bij zowel regionale als landelijke ontwikkelingen op maatschappelijk en politiek vlak.

Over Wereld Niet-Rokendag:

Op 31 mei is het Wereld Niet-Rokendag, ook wel Wereld Anti-Tabaksdag genoemd. Zoals de naam al aangeeft, gaat deze dag over het verminderen van tabaksgebruik. Het evenement is in het leven geroepen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en bestaat sinds 1989. 

De gevaren van roken worden via deze weg onder de aandacht gebracht, met ieder jaar een ander thema. Dit jaar ligt de focus op tabaks- en nicotinegebruik door jongeren.

Meld je hier aan:

Grijp je de kans om te kunnen stoppen met roken? Meld je dan aan via deze link: www.vnn.nl/pop-uppoli.

Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 22 uur geleden
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn gisteren
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 24 apr, 15:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00