Afbeelding

Unieke samenwerking Toy Centrum Drachten met online speelgoedwinkel Lobbes.nl

Algemeen

Online speelgoedwinkel Lobbes.nl en groothandel Thimble Toys starten een unieke pilot met fysieke speelgoedwinkels. Door de bundeling van e-tail- en retailkanalen ontstaat een nieuw concept in de speelgoedbranche, waar een stenen winkel wordt gecombineerd met een uitgebreid online aanbod. Gekozen is voor een laagdrempelige samenwerking die een win-winsituatie creëert voor alle partijen. Speelgoed is daarbij de bindende factor, kinderen aan het spelen krijgen is het doel.

Uniek assortiment

Retailers en e-tailers bieden elk hun eigen voordelen en gemakken voor de klant, dat sluit elkaar niet uit maar vult elkaar juist aan. Dat is wat Yvonne Lobbes, CEO Lobbes, en Sander en Ellen van Slooten geloven en de reden dat Lobbes.nl en Toy Centrum Drachten een vernieuwende samenwerking aangaan. Vanaf vandaag zal de voormalig Intertoys-speelgoedwinkel in Drachten een service- en afhaalpunt zijn voor de online speelgoedshoppers van Lobbes.nl. Tegelijkertijd kunnen klanten die graag winkelen in een 'echte' winkel een uniek assortiment ervaren, dat normaal alleen op Lobbes.nl te vinden is.

Yvonne Lobbes: "Een win-winsituatie creëren was vanaf het begin af aan het idee. Het winkelend publiek vindt een uniek assortiment in de winkel en wat ze niet kunnen vinden, kunnen ze online bestellen." Interessant voor Toy Centrum Drachten is, dat er een magazijn met 25.000 verschillende artikelen aan de winkel wordt gekoppeld. De vroegere Intertoys-winkel wordt dagelijks beleverd vanuit groothandel Thimble Toys, aangevuld met artikelen uit het assortiment van Lobbes. In deze levering gaan ook de bestellingen van klanten mee, zodat zij de volgende dag hun bestelling gratis in de winkel op kunnen halen.

Pilot store

Sander en Ellen van Slooten zijn meer dan enthousiast dat Toy Centrum Drachten de pilotwinkel is waarmee deze samenwerking verder wordt ontwikkeld. "Ik ervaar weer de vrijheid en het plezier om te ondernemen. Hierbij is klantenbinding onontbeerlijk. Als je tegenwoordig (online) klanten wilt binden, dan is excellente klantenservice de sleutel. Met deze samenwerking kunnen wij dit serviceniveau aan onze klanten bieden. Zonder een ingewikkelde franchiseformule, maar met een plezierig partnerschap, met gezamenlijk 60 jaar aan ervaring op de speelgoedmarkt. "

Een eigen Sint Speelgoedboek

Lobbes.nl geeft al bijna 30 jaar lang een groot Sinterklaasboek uit en klanten wachten daar met smart op. "Al in de zomer krijgen we de eerste vragen van klanten wanneer ze de Sintcatalogus kunnen verwachten", aldus Yvonne Lobbes. Na het Intertoys-tijdperk was natuurlijk de grote vraag hoe Toy Centrum Drachten aan een speelgoedboek zou komen. De speelgoedwinkel in Drachten krijgt nu een gepersonaliseerde versie van de grote Lobbes Sinterklaas Catalogus. Zo kunnen de kinderen van Drachten toch genieten van uren bladeren door het boek en dromen van het mooie speelgoed.

Speelgoedwinkels zijn enthousiast

Verloopt de pilot naar tevredenheid, staan er al meerdere speelgoedwinkels in de rij om zich bij Lobbes.nl aan te sluiten. Boven de eerste winkel staat: Toy Centrum Drachten, samen met Lobbes.nl. Yvonne Lobbes: "Dat is ons doel: samen. We willen samen voor de klant gaan door online èn lokaal het beste te bieden."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
film Vanmiddag Zal Het Regenen, met Joke Tjalsma als Bes.
Fabuch, het eerste professionele film- & theaterproductiehuis met volledige dagbesteding Cultuur 3 mei, 12:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 30 apr, 08:00