Afbeelding

Uber breidt uit naar Leeuwarden

Zakelijk

LEEUWARDEN - Taxichauffeurs uit Leeuwarden kunnen vanaf vandaag de Uber app gebruiken om passagiers te vinden die op zoek zijn naar een rit. Met de uitbreiding naar Leeuwarden wil Uber het voor chauffeurs makkelijker maken om nieuwe klanten te vinden, in aanvulling op hun werk. De Uber app maakt het voor passagiers mogelijk om met een druk op de knop eenvoudig een veilige rit te bestellen naar de plaats van bestemming.

De Uber app biedt professionele taxichauffeurs de mogelijkheid om op een flexibele wijze hun vervoersdiensten aan te bieden aan passagiers om zo inkomsten te genereren. Uber heeft de vraag naar ritten in Leeuwarden de afgelopen tijd sterk zien groeien. Dit is onder andere gebaseerd op gesprekken met lokale taxichauffeurs en het toegenomen aantal keren dat de app wordt geopend in deze regio door gebruikers die op zoek zijn naar een rit.

Bij de start in Leeuwarden is de rit-optie ‘UberX’ verkrijgbaar, afhankelijk van de beschikbaarheid van taxichauffeurs. De verwachting is dat het aantal chauffeurs dat gebruik gaat maken van de Uber app de komende dagen zal toenemen.

Eenvoudig een rit bestellen

Voor passagiers biedt de Uber app het gemak om snel gekoppeld te worden aan een chauffeur door eenvoudig de bestemming in te voeren van de rit. De prijs van de rit wordt op voorhand getoond. Wanneer een chauffeur de rit bevestigt, gaat deze op pad. Nadat de rit voltooid is, wordt de betaling veilig via de app afgerond. Betalen kan met Apple Pay, iDeal, Creditcard, Paypal en Google Pay.

Een langverwachte introductie

Uber is een toegankelijk en betrouwbaar alternatief voor privé-autobezit en is naast Leeuwarden ook beschikbaar in een groot aantal steden, zowel in de Randstad en Brabant als in de regio’s Arnhem-Nijmegen, Maastricht en Groningen.

Maurits Schönfeld, General Manager bij Uber in Noord-Europa: “We vinden het belangrijk dat passagiers met een toegankelijke en betrouwbare rit veilig op hun gewenste bestemming komen. We willen een goede partner zijn voor chauffeurs en passagiers in alle steden waar onze app actief is. Met de start van Uber in Leeuwarden willen we mensen een duurzaam alternatief bieden voor de eigen auto en een aanvulling zijn op het openbaar vervoer.

Veilig reizen 

Dankzij verschillende veiligheidsfuncties in de app is reizen met Uber veiliger dan ooit tevoren. Zo weten passagiers en chauffeurs vooraf met wie zij in de auto komen te zitten doordat informatie over de passagier en chauffeur voorafgaand aan de rit in de app te zien is. Ook kan een passagier via de app de route zelf volgen en live delen met vertrouwde contacten. Alle partner-chauffeurs die de Uber app gebruiken zijn professionele en volledig erkende taxichauffeurs.

Om passagiers te laten kennismaken met de Uber app krijgen ze bij de eerste twee ritten maximaal 25 euro korting op het totaalbedrag van de rit, door gebruik te maken van de promocode: HILEEUWARDEN. De code is geldig tot en met 10 december. Dit aanbod is niet geldig in combinatie met andere promocodes en aanbiedingen.

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 7 uur geleden
Michel Tilma en Burgemeester Sybrand van Haersma Buma, 2 maart 2024
Miniature People Leeuwarden route is HEROPEND! Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Tryaters indringende Fanfarepodcast nu te beluisteren Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Flinke uitslaande brand in Cammingaburen
Flinke rookontwikkeling bij uitslaande woningbrand in Leeuwarden 112-Nieuws 1 mrt, 10:32
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit twee woningen in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 1 mrt, 10:22
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Asielzoekers die twintig dagen in het WTC verblijven krijgen een bed en opvang aangeboden.
Tijdelijke heropening WTC-complex als overlooplocatie aanmeldcentrum Ter Apel Samenleving 29 feb, 15:00