Afbeelding
Foto: Thijs van der Veer

Keukenpunt Leeuwarden staat voor ontzorging

Zakelijk Winkelplein De Hemrik

LEEUWARDEN - Een keuken is allang niet meer het ondergeschoven kindje in huis. Sterker nog, de keuken vormt de centrale plek in je woning. Reden genoeg om daar zorgvuldig en kritisch naar te kijken. Keukenpunt in Leeuwarden helpt je daar graag bij. De jonge en dynamische onderneming aan de Planetenlaan ontwerpt samen met jou graag een keuken op maat. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden en creëer een keuken waar je trots op kunt zijn. Eigenaar Tjeerd Bleijinga legt uit hoe dat werkt. 

Keukenpunt is al bijna twintig jaar een bekend gezicht op De Hemrik en is sinds 2015 gevestigd aan het winkelplein. Daarvoor zat het bedrijf achter het plein aan de Avondsterweg gevestigd. “We zijn destijds verhuisd naar de Planetenlaan, omdat we uit onze jas groeiden. Aan het winkelplein konden we vervolgens helemaal opnieuw beginnen”, legt Tjeerd uit. 

“de keuken is de centrale plek in de woning, daar willen we alles op aanpassen”

Totaal woonconcept

Ook nu is Keukenpunt nog groeiende. “We staan op het punt van verbouwen”, vertelt de eigenaar enthousiast. “We merken dat de markt steeds meer vraagt om volledige ontzorging. Daarom willen we steeds meer toe naar een totaal woonconcept. Dat wil zeggen dat we complete appartementjes gaan inrichten, tv-meubels maken, schuifdeur systemen en ga zo maar door. Een keuken is niet meer ‘alleen’ een keuken, maar de centrale plek in je woning. Daar willen we alles op aanpassen.”  


Tjeerd Bleijinga en zijn team denken graag met je mee. Foto: Thijs van der Veer

Gericht op beleving

In de showroom in Leeuwarden vind je de nieuwste trends op het gebied van keukens. De verbouwing staat dan ook geheel in het teken van beleving. Tjeerd licht alvast een tipje van de sluier en neemt ons mee door de winkel. De eerste stop is een prachtige ruimte, waar mensen geïnspireerd kunnen raken door diverse materialen en kleuren. “Dit is misschien wel de belangrijkste ruimte van onze winkel”, vertelt hij enthousiast. “We noemen dit ons atelier en het sluit heel goed aan op onze visie. We willen namelijk dat mensen geïnspireerd raken in onze winkel. We hebben dan ook liever dat onze klanten twee of drie keer terug komen, zodat het totaalplaatje en het gevoel helemaal kloppen”, legt hij uit. 

Vrij experimenteren 

In het atelier kunnen de mensen met verschillende materialen en kleuren experimenteren, waardoor er als het ware een real-life moodboard gecreëerd wordt. Er is zelfs een lichtbak aanwezig, waarmee je van kaarslicht tot aan daglicht kunt simuleren, waardoor het nog interessanter wordt om met de materialen te werken. “De mensen kunnen hier geheel vrij hun gang gaan”, legt Tjeerd uit. “Ook al ben je hier de hele middag, prima! Lekker doen! We willen graag dat de mensen lekker op hun eigen tempo hun ding doen. Geen pusherige verkopers, maar een team die je bij de hand neemt als je vragen hebt. We hebben ook een team dat daarvan geniet, het meedenken met klanten. Dat stralen ze uit. Graag nodigen we je uit om vrijblijvend een indruk krijgen van ons keukenaanbod. Onze adviseurs inventariseren jouw wensen en maken met alle plezier een 3D ontwerp van jouw droomkeuken.” 

Persoonlijke aanpak

Deze persoonlijke aanpak is wat Keukenpunt uniek maakt in Leeuwarden. “We staan dicht bij onze klanten en denken graag met ze mee. Of dat nu gaat om de particuliere markt, of de zakelijke markt. Voor elk project, groot of klein, vinden wij een passende oplossing. We werken ook met eigen monteurs, met eventuele aanvulling vanuit ZZP’ers. Daardoor weten we precies wat er speelt en houden we betrokkenheid bij de projecten van onze klanten. We zouden nog wel meer kunnen doen, maar dat willen we niet. Dan verliezen we namelijk die aandacht. Hoe verder je namelijk doorgroeit en hoe meer je wilt, hoe onpersoonlijker het wordt. Dat is juist de kracht die wij hebben, ten opzichte van de grote bedrijven die om ons heen zitten.” 


Foto: Thijs van der Veer

Complete appartementen 

Tjeerd neemt ons verder mee door de winkel en wijst op de eerste contouren van de verbouwing: “Hier zie je de eerste lijnen op de vloer uitstaan. Op deze plekken komen straks complete appartementen te staan. Hier komt straks bijvoorbeeld een ingerichte slaapkamer, met schuifkasten te staan. In deze zelfde kamer loopt een bijkeuken, die weer verstopt zit achter een keuken. Hier worden ook wasmachines en kasten ingericht. Bovendien wordt home-office een onderdeel, wat natuurlijk een hot thema is op dit moment. Veel mensen werken vanuit huis en daar willen we ook op inspelen. Alles in deze appartementen is gericht op totale beleving en ontzorging.” 

Reële opstellingen

Een aantal appartementen staan er al en zijn al ingericht. “Je ziet dat we niet alleen gigantisch grote opstellingen hebben staan, maar ook reëele ruimtes waarvan we weten dat ze in de praktijk ook bestaan. Neem dit appartement met hoekraampje bijvoorbeeld. We weten dat deze in de wijk Camminghaburen veel voorkomen. Dat maakt deze ruimtes heel tastbaar. Je kunt hier even staan en praten met elkaar, om alles rustig op je in te laten werken.”

Tot slot wijst Tjeerd ons op een prachtige ‘Italiaanse straat’ in de winkel. “Wij krijgen straks het eerste premium dealerschap van de Italiaanse fabrikant SMEG. Zij hebben heel veel retro apparaten. We hebben een dealerschap van zestig apparatuurmerken, waaronder de vertrouwde merken als Bosch en Siemens, maar dit zijn van die merken die ons uniek maken. Daar zijn wij echt onderscheidend in.” 

Ben jij nieuwsgierig wat Keukenpunt te bieden heeft? Kom gerust langs en laat je inspireren onder het genot van een bakje koffie.

Keukenpunt
Planetenlaan 2
8938AL Leeuwarden
Tel: 058 - 288 77 33
www.keukenpunt.nl

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 10 uur geleden
Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 28 apr, 10:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00