Bedrijfsleider Hylkje de Boer kan niet wachten om te beginnen.
Bedrijfsleider Hylkje de Boer kan niet wachten om te beginnen. Foto: Rob Dijkstra

Welkoop opent 14 april tweede vestiging in Leeuwarden aan winkelplein De Hemrik

Zakelijk Winkelplein De Hemrik

LEEUWARDEN - Misschien is het je al opgevallen, maar aan het winkelplein De Hemrik komt een gloednieuwe Welkoop vestiging te staan. Op vrijdag 14 april opent de welbekende tuin, -dier en -kledingwinkel officieel haar deuren van de tweede vestiging in Leeuwarden. Het wordt een feestelijke opening met drie dagen lang prachtige kortingsacties. Bedrijfsleider Hylkje de Boer kan niet wachten om te beginnen. “Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat en kan niet wachten om de winkel aan mensen te laten zien.”

De 35-jarige Hylkje werkt nu al zo’n 19 jaar bij de Welkoop en staat met haar team voor een mooie uitdaging. “Ik heb vier jaar als bedrijfsleider bij de Welkoop in Kollum gewerkt en daarvoor werkte ik in Jubbega in een andere functie. Ik ben begonnen bij de Welkoop in Drachten. Ik ben uiteindelijk doorgegroeid naar een leidinggevende functie. Het is heel fijn om te zien dat de Welkoop mogelijkheden biedt aan mensen om door te groeien. Ik hou er persoonlijk van om de lijnen uit te zetten en een structuur neer te zetten. Daarnaast hou ik erg van dynamisch, wat het opzetten van een nieuwe winkel natuurlijk zeker is. We gaan er alles aan doen om van de nieuwe Welkoop een groot succes te maken”, vertelt ze enthousiast. 


De schappen worden gevuld door het personeel. Foto: Rob Dijkstra 

Een versterking 

Volgens retailmanager Richard van der Veer moet de nieuwe Welkoop de andere vestiging aan de Snekertrekweg gaan versterken. “Aan de Snekertrekweg is het soms enorm druk en eigenlijk groeien we daar een beetje uit onze jas”, legt hij uit. “Voornamelijk op tuingebied wilden we graag extra stappen maken en uitbreiden met levend groen, alleen dat neemt een hele hoop ruimte in beslag en dat hadden we daar niet. Met ons nieuwe pand aan winkelplein De Hemrik hebben we die ruimte wel en spreken we bovendien een ander deel uit het verzorgingsgebied Leeuwarden aan.” 

Goede ruimte en ligging

Winkelplein De Hemrik is een ideale plek voor de Welkoop om zich te vestigen. “We hebben ook naar andere plekken in Leeuwarden gekeken, maar de ruimte en ligging van winkelplein De Hemrik heeft voor ons de doorslag gegeven”, legt Richard uit. “Er is ruimte, voldoende parkeergelegenheid en de bereikbaarheid is erg goed. We zitten aan de rand van de stad, dus je rijdt zo af en aan.” 

Er is ruimte, voldoende parkeergelegenheid en de bereikbaarheid is erg goed.

Overzichtelijke winkel

De nieuwe Welkoop heeft een oppervlakte van ruim 1100 vierkante meter. Op het moment van interviewen, worden de laatste stellingen opgebouwd en gevuld. Wat opvalt is de overzichtelijkheid van de winkel. Volgens Hylkje is dat de nieuwe formule van de Welkoop: “Grote en duidelijke signing op de wanden en ruime gangpaden. Daardoor weten onze klanten direct waar ze moeten zijn als ze binnenlopen.” De wanden zijn voorzien van hout en schitterende afbeeldingen die duiden waar de afdeling over gaat. Oftewel, een frisse winkel met overzicht. 

Servicepunt voor dieren

Naast een uitgebreid assortiment en nieuwe, overzichtelijke lay-out, biedt de nieuwe Welkoop ook een extra stuk service aan. “We krijgen namelijk een heel mooi servicepunt voor dieren. Mensen kunnen hier bijvoorbeeld een vakantiecheck voor honden en katten laten doen, de nagels van je dieren laten knippen of het gebit even laten checken. Hier komt een speciale behandelruimte voor. Ook als je het bijvoorbeeld lastig vindt om een vlooienpipetje aan te brengen, kunnen we daarmee helpen. Daarmee willen we echt een stukje extra service bieden en onderscheidend zijn. Binnen het winkelteam worden daar ook echt mensen voor opgeleid tot dierenspecialist”, leggen Richard en Hylkje uit.

14 april de opening

Kortom, voor alle vertrouwde, maar ook extra service en artikelen, kun je bij de nieuwe Welkoop terecht. Op vrijdag 14 april gaat de Welkoop officieel open. “We hebben er heel veel zin in. Op 14 april hebben we ‘s ochtends een opening, waarna we drie dagen lang twintig procent korting hebben op ons assortiment. Ik hoop dat mensen even de moeite nemen om langs te komen. Wees welkom!”

Welkoop Leeuwarden-Oost
Planetenlaan 2A
8938AL Leeuwarden
Tel: 058 - 303 07 69
www.welkoop.nl

Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 10 uur geleden
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 12 uur geleden
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Fries Museum bespaart 145 ton CO2 op jaarbasis dankzij optimalisatie klimaatinstallatie Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
LIVEBLOG: Zo reageert de wereld op 'onze' Joost Klein Cultuur 16 uur geleden
Pluktuin Vreedebest
Het seizoen is weer begonnen voor Pluktuin Vreedebest: "Mijn hobby voor tuinieren is een beetje uit de hand gelopen" Culinair 18 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Dit betaal je in 2024 voor een huwelijksceremonie in Friesland Financieel 20 uur geleden
Afbeelding
Internationale basisschool in gemeente Leeuwarden Educatie 22 uur geleden