Jumbo Kooistra Leeuwarden is op woensdag 26 oktober feestelijk heropend.
Jumbo Kooistra Leeuwarden is op woensdag 26 oktober feestelijk heropend. Foto: Rob Dijkstra

Jumbo Kooistra Leeuwarden is compleet vernieuwd

Samenleving

LEEUWARDEN - Weet je nog, die Jumbo vlakbij het centrum van Leeuwarden, met die grote snackmuur, smalle gangpaden en omhuld met tralies? Die situatie is voorgoed verleden tijd, want Jumbo Kooistra Leeuwarden is namelijk compleet vernieuwd! De winkel wordt prachtig verlicht, is ruim en bovendien voorzien van een uitgebreid assortiment. Op woensdag 26 oktober is de supermarkt aan het Hoeksterpad op feestelijke wijze heropend. RondOm Vandaag is bij het moment aanwezig en spreekt met filiaalmanager Maarten Botermans over de prachtige ontwikkelingen.


“Er is licht!”, lacht Maarten breeduit, wanneer hij de vernieuwde supermarkt binnenstapt. De supermarkt aan het Hoeksterpad in Leeuwarden heeft in drie weken een enorme metamorfose ondergaan. Zo voldoet de supermarkt inmiddels aan alle moderne eisen. “Je herkent het gewoon echt niet meer terug! We zijn er superblij mee. En dat in drie weken!”, vertelt Maarten trots. “Vorige week liep ik hier met mijn vrouw en mijn kleine jongen. Toen lag de vloer erin en was er voor de rest nog niks. Nu zijn we een week verder en is het weer een winkel. Dat gaat ongelofelijk snel!” 

Lichtinval

Maarten is nu drie jaar actief als filiaalmanager in Leeuwarden en is nauw betrokken geweest bij de verbouwing. De lichtinval was één van de eerste verbeterpunten die bij het tekenwerk genoteerd werd. “Het pand, de pui is al van glas, maar er stonden altijd doeken en stellingen voor. De enige vorm van lichtinval kregen we door de nooddeur. Dat moest anders en dat is heel goed gelukt”, licht Maarten toe. 


De winkel wordt voorzien van schitterende lichtinval. 

De winkel lijkt ruimer

Optisch gezien lijkt de winkel ruimer geworden, maar het tegendeel is waar. De winkel is in vierkante meters zelfs ietsje kleiner geworden. “De winkel is iets kleiner, maar lijkt wel groter. Dat is het optische”, legt Maarten uit. “Er is een stukje van de pui afgehaald, waardoor de entree ruimer wordt. PostNL is eruit gehaald, er zijn een koelcel en vriezer uitgehaald en voorheen hadden we altijd een mooie snackmuur. Dat zijn allemaal van die gekke hoekjes die er uitgehaald zijn. Daarnaast is de opstelling anders. Lage stellingen, waardoor alles overzichtelijk is. Dat, in combinatie met de lichtinval, maakt dat de supermarkt een stuk ruimer lijkt.”

Je herkent het gewoon echt niet meer terug!

Assortiment uitgebreid 

Daarnaast is het assortiment van de winkel enorm uitgebreid. Met name de versafdeling en de wijnen hebben een flinke boost gekregen. Wanneer we langs de schappen van de versafdeling lopen, valt op hoeveel variatie er is. “Verse salades, pizza’s en sushi. We hebben ook een samenwerking met Doozo, die ons voorziet van verse (sushi)maaltijden. En dat ook nog eens tegen een betaalbare prijs. De producten worden iedere dag vers bereid door onze medewerkers. Ideaal, zeker als je geen tijd hebt om te koken.” 


De supermarkt heeft een uitgebreid assortiment.

Nieuwe producten en diensten

Verder zijn er ook nieuwe producten en diensten bijgekomen, zoals macarons in verschillende kleuren, een granaatappel pers, maar ook acht zelfscan kassa’s. “De zelfscan die iedereen al kent, maar wij nog niet hadden”, lacht Maarten. “Mensen dachten voor de verbouwing wel eens dat we een zelfscan hadden, maar dat was geen zelfscan kassa, het leek er alleen op. Nu hebben we er maar liefst acht!” 


Foto: Mariska Hanegraaf

Slimme aanpassingen

Naast de zichtbare veranderingen, zijn er ook achter de schermen de nodige slimme aanpassingen gedaan. Zo is het koelingssysteem compleet vernieuwd en wordt de winkel constant verwarmd door deze lucht. Daardoor bespaart de vernieuwde winkel een hoop energie, wat zeker niet onbelangrijk is in deze tijd. Daarnaast kunnen de koelproducten worden bijgevuld van achter de schappen, waardoor er niet met karren gesleept hoeft te worden en de medewerkers dus niet in het gangpad hoeven te staan.


Foto: Mariska Hanegraaf

Kom gauw een kijkje nemen bij de gloednieuwe Jumbo aan het Hoeksterpad!

Jumbo Kooistra Leeuwarden
Hoeksterpad 1
8911JV Leeuwarden
Tel: 058 - 234 3160

Afbeelding
Kom van slepende klachten af Zorg & Welzijn 4 uur geleden
Afbeelding
Column G2 Makelaars: Niets te klagen Column 21 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwde website voor de Oldehove Algemeen gisteren
Afbeelding
Leeuwarden wint titel 'Bodemdierenstad van het Jaar' Algemeen 4 dec., 12:00
Afbeelding
SC Cambuur vergeet zichzelf te belonen tegen FC Eindhoven Sport 4 dec., 09:30
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 3 dec., 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00