De Friesche Club is in een nieuw jasje gestoken.
De Friesche Club is in een nieuw jasje gestoken. Foto: Rob Dijkstra

Grand Café De Friesche Club is weer open: “we willen het plezier en de warmte van het café terugbrengen”

Zakelijk

LEEUWARDEN - Corona heeft er flink ingehakt. Niet alleen mensen, maar ook bedrijven, sportaccommodaties en horecagelegenheden hebben flink geleden onder de crisis. Nu de crisis grotendeels achter de rug is, is het tijd om de boel weer op te bouwen. Dat geldt ook voor Grand Café De Friesche Club in Leeuwarden. Na een roerige periode, was het pand vanaf 1 april gesloten. Inmiddels is Grand Café FC weer geopend voor publiek. Hier kunt u genieten van een hapje en een drankje. Een lid van de biljartvereniging, ruim zestig jaar lid, heeft namelijk besloten te investeren. Zo kan De Friesche Club toch blijven bestaan. RondOm Vandaag praat erover met bedrijfsleider Jenkie de Leeuw. 

Jenkie is geen onbekende bij De Friesche Club. In 2015 was ze ook al betrokken bij de overname van het Grand Café. “Destijds hebben we met de toenmalige pachter een besloten sociëteit omgeturnd tot een succesvol Grand Café. Daar hebben we jarenlang heel veel plezier aan beleefd”, vertelt ze. 

Corona en wisselingen van bestuur

Op den duur verhuist Jenkie naar Vlieland en raakt ze wat minder betrokken bij de zaak. Wel blijft ze (uiteraard) lid van de biljartvereniging. “Wegens corona en wisselingen van bestuur liep het iets minder met het Grand Café, wat in april resulteerde in sluiting. De leden hadden toen zoiets van: moeten we dan op het industrieterrein gaan biljarten? Daar is het monumentale pand eigenlijk veel te mooi voor. Het bestaat ook al sinds 1801, dat zou zonde zijn. Toen is één van de leden opgestaan en zei: ik wil wel investeren in een goed plan. Zodoende ben ik er weer bij betrokken.” 

Een heel nieuw jasje 

Met de overname van de stichting begon De Friesche Club als het ware weer vanaf nul. “Er is bijna niets overgebleven vanuit de oude situatie. Alleen de oude stoelen staan er nog steeds, verder is het hele interieur in een nieuw jasje gestoken. Wel willen we de functie van een Grand Café houden, net als in de goede jaren voor corona. De ouderwetse daghap blijft dus gewoon bestaan”, licht Jenkie toe. 


Grand Café FC is in een gloednieuw jasje gestoken. Foto: Jenkie de Leeuw

Ideale locatie en mooie ruimte

De daghap past ook prima op een locatie als het Ruiterskwartier. “We hebben heel lang een bouwput voor het pand gehad, maar nu staat er een prachtige Pathé bioscoop. Daarnaast hebben we de schouwburg en de Neushoorn om de hoek. Ideaal, want mensen willen toch graag even een (snel) hapje eten voordat ze naar het theater gaan of de bioscoop.” 

Daarnaast is het Grand Café uitermate geschikt voor groepen, zo heb je er naast biljarten ook kegelen en Oud Hollandse Spelen. “We hebben een mooie ruimte en kunnen alle opstellingen maken. We hebben bijvoorbeeld een aanvraag voor een dansfeest, dat kan ook bij ons. Vraag vooraf even wat de mogelijkheden zijn.”

Grand Café FC biedt tot en met 7 december een speciale openingsaanbieding!

Openingsaanbieding 

Naast de veranderingen in het restaurantgedeelte, worden ook de biljartzaal en de kegelbanen opgeknapt. Om al deze veranderingen op te luisteren, biedt Grand Café FC tot en met 7 december een speciale openingsaanbieding. “Een biertje van de tap en alle frisdrank voor slechts twee euro! En dat van onze gloednieuwe tap!”


Grand Café FC schenkt vanaf nu Warsteiner bier. Foto: Rob Dijkstra

Grand Café FC
Ruiterskwartier 57
8911 BP Leeuwarden
Tel: 058 212 5037
info@defriescheclub.nl

Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 4 uur geleden
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 10 uur geleden
Afbeelding
Domotheek geopend in Heerenveen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Contextuele coaching met de Verbindingsmakelaar Zakelijk nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 19 apr, 18:00
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 18:00
Beeld ter illustratie
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet Algemeen 19 apr, 12:00