Afbeelding
Foto: McDonald's

Gloednieuwe McDonald’s in Leeuwarden

Zakelijk

LEEUWARDEN - Misschien heb je de prachtige contouren al zien staan; aan het Stadionplein in Leeuwarden komt binnenkort een gloednieuwe McDonald’s te staan. Op woensdag 13 juli opent de nieuwe vestiging haar deuren voor het publiek. De nieuwste McDonald’s voldoet aan de meest moderne eisen en wordt een centrale parel te midden van het nieuwe Cambuur Stadion en de Elfstedenhal. RondOm Vandaag spreekt er over met franchise-eigenaren Hieke Lycklama à Nijeholt en Hendrik Haanstra.

Op 13 juli is het zo ver, dan opent McDonald’s alweer haar derde vestiging in Leeuwarden. Hieke en Hendrik kunnen bijna niet wachten op dat mooie moment. “Het wordt echt een schitterende vestiging en we kunnen niet wachten om er iets van te maken met zijn allen”, vertelt Hendrik trots. Het is inmiddels alweer 25 jaar geleden (1 januari 1997) dat Hieke en Hendrik franchise-eigenaar werden van de McDonald’s Leeuwarden Centrum en de McDonald’s Goutum. Ze weten dus hoe het is om een vestiging op te starten en bovendien op een stabiele manier te managen. Het eigenaarschap van de nieuwe McDonald’s voelt dan ook als een kroon op het harde werk van de ondernemers. “Ik ben zelf op de openingsdag (13 december 1988) van McDonald’s Leeuwarden Centrum begonnen als manager en heb me daarna opgewerkt tot bedrijfsleider. Je krijgt dan ook echt binding met het bedrijf. Toen wij de kans kregen om franchise-eigenaar te worden, voelde dat natuurlijk als een unieke kans”, legt Hendrik uit. 


Hieke en Hendrik kunnen niet wachten om de McDonald’s te openen.  - Foto: Rob Dijkstra

McDonald’s door heel Leeuwarden

Hart voor het bedrijf, gepaard met een brok aan ervaring, nemen Hieke en Hendrik nu mee bij de ontwikkeling van de nieuwe McDonald’s aan het Stadionplein. “Je krijgt straks gewoon een hele mooie verdeling”, vertelt Hieke. “We zien dat het in Goutum soms echt te druk is. Doordat we straks aan de westkant van Leeuwarden ook een McDonald’s hebben, bedienen we de hele stad. Als het goed is neemt dat de drukte bij Goutum ook weer iets weg.”


Nog meer kwaliteit

Daarnaast kunnen Hieke en Hendrik een hele hoop praktische problemen vooraf al tackelen, waar ze bij hun andere vestigingen tegenaan lopen. Dat is een groot voordeel. “We hebben samen met de architect naar de tekeningen gekeken. Zo krijgt de manager bijvoorbeeld een apart kantoortje, waar hij zich even rustig terug kan trekken voor gesprekken en om roosters te maken bijvoorbeeld. We zien bijvoorbeeld dat we in Goutum maar een kantoor hebben en dit is echt te weinig. Deze ervaringen neem je mee bij de ontwikkeling van de nieuwe vestiging, waardoor we nog meer kwaliteit en werkplezier voor onze medewerkers kunnen realiseren”, legt Hendrik uit. 

De nieuwste technologie

En naast deze praktische verbeteringen, is de gloednieuwe McDonald’s natuurlijk voorzien van de nieuwste technologie. “Het pand wordt voorzien van twee verdiepingen met panoramisch uitzicht, een McCafé en een dubbele McDrive-lane. Bovendien wordt de nieuwe vestiging volledig gasloos, als eerste in Leeuwarden. Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op en we zijn benieuwd naar de uitwerking”, glunderen de ondernemers. 

McDonald’s is menselijk

Een ander wezenlijk onderdeel waar Hieke en Hendrik trots op zijn, is het menselijke aspect binnen McDonald’s Leeuwarden en Goutum. “Vaak denken mensen bij McDonald’s aan echt iets heel Amerikaans, maar bij McDonald’s Leeuwarden en Goutum werk je gewoon voor Hendrik en Hieke. We zijn hier in Friesland opgegroeid met dezelfde normen en waarden. We zijn nuchter: hard werken, maar ook plezier maken samen. Dat menselijke aspect vinden we bij McDonald’s heel erg belangrijk”, vertelt Hieke trots. 

Werken bij McDonald’s? 

Het personeel bestaat uit een mix van ervaren- en nieuwe werknemers. “Het belangrijkste aspect waar wij naar kijken is enthousiasme. Als je leergierig bent en kunt werken in een team, dan is dat heel veel waard. Iederéén is bij ons welkom. We hebben al vele verschillende medewerkers met verschillende nationaliteiten aan het werk en ook aangenomen voor onze nieuwe vestiging. Ben jij enthousiast en wil jij het Team van McDonald’s in Leeuwarden versterken reageer dan op onze advertentie verderop in deze krant.”

McDonald’s Leeuwarden WTC/Cambuur
Stadionplein 4
8914BX Leeuwarden

Afbeelding
Afbeelding
Check dit voor je met de auto op vakantie gaat! Algemeen 13 aug, 08:00
Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 12 aug, 14:00
Afbeelding
Friezin Laura Vlasblom doet mee aan Expeditie Robinson Samenleving 12 aug, 10:23
Afbeelding
3 renovatie ideeën om je slaapkamer op te frissen Wonen 12 aug, 09:06
Afbeelding
Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
Dodo Festival in Bakkeveen is terug en veelzijdiger dan ooit! Evenement 11 aug, 10:00
Afbeelding
Bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun familie in Medisch Centrum Leeuwarden Gezondheid 10 aug, 18:00
Afbeelding
Tips voor jouw huisdier in de zomer Algemeen 10 aug, 15:00