Van der Velde Slaapcomfort en meer... bestaat 75 jaar.
Van der Velde Slaapcomfort en meer... bestaat 75 jaar. Foto: eigen foto

75 jaar Van der Velde Slaapcomfort en Meer...

Zakelijk

WINSUM - Van der Velde Slaapcomfort en Meer... bestaat 75 jaar! De winkel in Winsum biedt alles op het gebied van slaapcomfort, maar ook ondergoed, nachtkleding en beenmode voor mannen, vrouwen, kinderen, baby’s, je kunt het zo gek niet bedenken. Van der Velde is echt een begrip en zeer geliefd in de regio. Vele mensen weten de winkel dan ook te vinden. RondOm Vandaag spreekt met eigenaar en ‘beddoloog’ Ruurd van der Velde en zijn vrouw Minke over het jubileum. 

Ruurd van der Velde is niet voor niets ‘beddoloog’ geworden. Bij een bed komen namelijk heel veel psychologische aspecten kijken. Een goed bed zorgt er namelijk voor dat je goed slaapt en daarmee zowel fysieke, als mentale klachten kunt voorkomen. Zo is het erg belangrijk om te kijken naar de eigenschappen van het bed en matras, zodat deze jouw wensen optimaal ondersteunen. 

Vertrouwen

Dat proces, daar helpt Ruurd de mensen graag bij. Een groot deel van Van der Velde haar klanten komt uit de eigen omgeving. Dat heeft volgens Ruurd met een stuk vertrouwen te maken. “Een nieuw bed is natuurlijk best een grote en hele persoonlijke uitgave die mensen doen. Dan vinden mensen het wel prettig om in hun eigen taal geholpen te worden, in plaats van in deftig Nederlands hun wensen en eisen te moeten vertellen”, legt hij uit. 

Gewoon normaal doen ,dat vinden mensen heel belangrijk.

Normaal doen

De kracht van Van der Velde is het ‘gewone’. “Gewoon normaal doen, dat vinden mensen heel belangrijk. We zijn hier heel dorps. Mijn opa is hier net na de oorlog begonnen met een klein winkeltje en dat is steeds verder gegroeid. Je afkomst daar moet je trots op zijn en daar hoort de Friese taal ook bij. Bovendien werken we wat bedden aangaat ook nog met de laatste Friese beddenfabrikant die er is. Dat is natuurlijk prachtig.”

Advies op maat

Omdat de keuze van een geschikt bed zo belangrijk is, levert Ruurd graag advies op maat. “Of het nu gaat om een hoofdkussen, dekbed, matras of compleet bed, wij adviseren de mensen graag. 

Jubileum 

Van der Velde Slaapcomfort kent een bijzondere historie. “Er zijn mensen die nu al bij de derde generatie Van der Velde hun inkopen doen, dat is best wel bijzonder.” Vroeger ging de opa van Ruurd op zijn motor langs de boeren om bad- en keukentextiel te verhandelen. En slapen is door de generaties heen altijd bewaard gebleven. Ruurd en Minke genieten van het werk: “Wat we doen, doen we goed. Het geeft een hele hoop energie.”

Meer weten? Surf dan naar de website: www.beddoloog.nl

Van der Velde Slaapcomfort en Meer...
Tsjerkebuorren 16
8831XH Winsum
Tel: 06-48564964
E-mail: info@beddoloog.nl  

Van der Velde Slaapcomfort en meer... bestaat 75 jaar.
Afbeelding
Onderzoek: dit is het meest gebruikte supplement in Friesland Gezondheid 3 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Aanbod hoogbegaafdheid van Proloog zorgt ervoor dat kinderen worden gezien Zakelijk nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Start kaartverkoop Grondproeven: culinair muziektheater over een boerenbedrijf in transitie Cultuur gisteren
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Cultuur 18 apr, 08:00
Wethouder Hein de Haan haakt samen met Steven Jansen, algemeen directeur van aannemer Knipscheer B.V. het eerste brugdeel.
Laatste bruggen worden geplaatst voor Middelseefeart Politiek 17 apr, 18:00
Afbeelding
Woning aan Uiterdijksterweg gesloten vanwege vondst hennepkwekerij 112-Nieuws 17 apr, 15:00
Afbeelding
Meer ruimte voor wandelen, fietsen en leefkwaliteit in de openbare ruimte Natuur 17 apr, 12:00