Afbeelding

Siegrid Schuitmaker van Balansie: “Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden”

Gezondheid

LEEUWARDEN - Iedereen die te zwaar is, weet heus wel dat een komkommer gezonder is dan een gevulde koek. Maar hoe zet je die kennis om in gedrag wat je je hele leven lang vol wilt houden? Balansie gelooft niet in moeilijke programma’s waarbij je moet tellen, shaken of afzien, maar juist in het aanleren van een gezonde levensstijl door middel van een voedingsplan op maat, uitgebalanceerde producten en persoonlijke begeleiding. Dus geen focus op wat allemaal níet mag, maar juist laten zien welke lekkere en gezonde producten allemaal wél kunnen. Zo helpt Balansie jou om grip te krijgen op je leefstijl. RondOm Vandaag spreekt er over met Siegrid Schuitmaker, oprichter van Balansie.

Als iemand kan weten hoe lastig het is om betere keuzes te maken wanneer je niet lekker in je vel zit, dan is het Siegrid Schuitmaker wel. Haar ervaringen uit het verleden neemt ze nu mee als leefstijlcoach. “Een succesverhaal had ik zeker niet. Ik rookte, was veel te zwaar, passief en depressief en vond mezelf allesbehalve leuk. Tot het me op een geven moment lukte om de knop om te zetten. Na dertig jaar stevig roken, lukte het me eindelijk om te stoppen. Ik begon meer te bewegen en op mijn voeding te letten, maar ik slaagde er maar niet om op een gezond gewicht te komen. Dat frustreerde natuurlijk enorm.” 

Therapeutische werking 

Met behulp van coaching en maaltijdvervangers komt Siegrid uiteindelijk op gewicht en dat ontwaakt een vuur in haarzelf. “In 2017 begon ik met de Lifecoaching opleiding en dat werkte voor mij als een soort therapie. Heel veel dingen in mijn leven vielen daardoor op hun plek. Ik leerde om dingen te aanvaarden en los te laten. Ik leerde mijn energie te steken in de dingen die echt belangrijk voor mij zijn. Daardoor heb ik mezelf helemaal teruggevonden. Daar help ik sinds een paar jaar andere mensen nu ook mee.” 

Balansie heeft kennis én ervaring

Dat mondt vier jaar geleden uit in een prachtig bedrijf: Balansie. Het bedrijf heeft vestigingen in Wommels, Workum en Leeuwarden. Het bijzondere aan het bedrijf, is dat alle medewerkers van Siegrid ‘ervaringsdeskundige’ zijn en allemaal het programma van PS food & lifestyle doorlopen hebben. “Dat is een enorm voordeel, want onze coaches kunnen zich op die manier heel goed inleven in onze cliënten. Onze coaches weten wat het is om gevarieerd te eten en voldoende te sporten. Daardoor kunnen zij op een goede manier de mensen begeleiden.” 


Het team van Balansie. - PDF-grafie

PS. food & lifestyle

Balansie maakt gebruik van het PS. food & lifestyle programma. Een divers programma, waarin cliënten leren wat het is om bewuster om te gaan met eten. Het betekent dus absoluut niet dat je minder hoeft te eten, integendeel zelfs. “Als je niet eet, gaat je lichaam juist op slot staan”, legt Siegrid uit. “Het is juist de kunst om voldoende, gezond en lekker te eten, maar dan wel de juiste dingen. Dat wil zeggen: laag in koolhydraten en veel eiwitten. Daardoor behoud je de spiermassa, maar werkt je lichaam wel om de vetreserves weg te werken.” 

Behandelplan afgestemd op jou

Het PS. food & lifestyle programma is een behandelplan afgestemd op jouw persoonlijke situatie. In dit programma wordt de basis gelegd voor een gezond voedingspatroon, waarbij genieten mag. Hiervoor geven Siegrid en haar team wekelijks consulten en voeren ze coachgesprekken waarin de voortgang besproken wordt. Het programma gaat uit van een voedingsplan op maat en is daardoor makkelijk vol te houden. “We werken in drie fases. De afvalfase, opbouwfase en de behoudfase. Stel je wilt 10 kilo kwijt raken, dan wil je in de afvalfase zo’n 8 kilo verliezen (80 procent). Vervolgens went je lichaam in de opbouwfase geleidelijk weer aan meer koolhydraten en tot slot ga je over op de behoudfase. Dat is misschien wel de meest belangrijke fase, want je wil niet terugvallen in je oude gewoontes”, legt Siegrid uit. 

‘Levenslange’ nabegeleiding

Om mensen te helpen in de behoudfase, geeft Balansie een jaar lang gratis nabegeleiding. Een dienst die enorm gewaardeerd wordt door klanten. “Mijn doel is om mensen te helpen. Wanneer zij nog moeite hebben om hun nieuwe levensstijl vol te houden, help ik vrijblijvend en met alle liefde door even wat tips te geven. Dat psychologische deel vind ik juist geweldig. Daarom zeg ik ook wel eens dat ik eigenlijk levenslange nabegeleiding geef. Dat is gewoon wie ik ben.”

Ben jij nieuwsgierig geworden naar de diensten van Balansie? Vraag dan vrijblijvend een gratis intakegesprek aan. Dat kan via de website: www.balansie.nl.

Afbeelding
Kom van slepende klachten af Zorg & Welzijn 5 uur geleden
Afbeelding
Column G2 Makelaars: Niets te klagen Column 23 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwde website voor de Oldehove Algemeen 4 dec., 15:00
Afbeelding
Leeuwarden wint titel 'Bodemdierenstad van het Jaar' Algemeen 4 dec., 12:00
Afbeelding
SC Cambuur vergeet zichzelf te belonen tegen FC Eindhoven Sport 4 dec., 09:30
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 3 dec., 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 3 dec., 12:00
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00