Afbeelding

Meer comfort voor fietsers in de Maria Louisastraat

Samenleving

LEEUWARDEN - De Maria Louisastraat in Leeuwarden is ingericht als fietsstraat. Dit betekent meer comfort en ruimte voor fietsers en de auto is te gast. Donderdag 29 februari wordt de herinrichting officieel opgeleverd samen met bewoners van de straat.

Wethouder Evert Stellingwerf: “De Maria Louisastraat is een vernieuwde en groenere woonstraat geworden met een fietsvriendelijk profiel. De straat maakt onderdeel uit van een belangrijke fietsverbinding van en naar het centrum. Hartstikke mooi dat er weer een fietsstraat klaar is!”.

Wat is er gedaan aan de straat?

Het midden van de straat heeft een roodbruine kleur om extra duidelijk te maken dat de fiets de hoofdgebruiker is en de auto te gast. De stoepranden zijn schuin voor meer veiligheid. Auto’s kunnen nu in parkeervakken parkeren aan 1 zijde. De zijkanten van de straat zijn met een donkere kleur bestraat om de weg visueel te versmallen en daarmee de snelheid van het autoverkeer te remmen. Voor de herinrichting is veel gesproken en overlegd met bewoners van de Maria Louisastraat.

Nieuwe bomen

De bestaande bomen waren door kleine plantvakken aan het einde van hun groei en levensduur. Deze bomen zijn gekapt en er zijn nieuwe bomen geplant. Bovengronds zijn de plantvakken flink vergroot. Maar ook ondergronds is er meer ruimte gemaakt.

Fietsstraten in Leeuwarden

In 2015 nam de gemeenteraad van Leeuwarden een motie aan om straten in te richten als fietsstraat. Optimale fietsverbindingen van en naar het centrum. De straten die werden aangewezen als fietsstraat zijn straten waar al veel fietsers langskomen van en naar het centrum. Eerder zijn onder andere de Azaleastraat en Tsjerk Hiddesstraat ingericht als fietsstraat. De Huizumerlaan, Tijnjedyk en Emmakade zz worden nog ingericht als fietsstraat.

Leeuwarden
Brandweer ingezet voor vergeten pan op vuur in Leeuwarden Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
De voorstelling Droomvogels is op 29, 30, 31 mei en 1 juni te zien in Podium Explore in Leeuwarden. Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Ontdek de nieuwste singer-songwriters van Friesland op 31 mei in Leeuwarden Cultuur 19 mei, 15:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00