Afbeelding

Meer comfort voor fietsers in de Maria Louisastraat

Samenleving

LEEUWARDEN - De Maria Louisastraat in Leeuwarden is ingericht als fietsstraat. Dit betekent meer comfort en ruimte voor fietsers en de auto is te gast. Donderdag 29 februari wordt de herinrichting officieel opgeleverd samen met bewoners van de straat.

Wethouder Evert Stellingwerf: “De Maria Louisastraat is een vernieuwde en groenere woonstraat geworden met een fietsvriendelijk profiel. De straat maakt onderdeel uit van een belangrijke fietsverbinding van en naar het centrum. Hartstikke mooi dat er weer een fietsstraat klaar is!”.

Wat is er gedaan aan de straat?

Het midden van de straat heeft een roodbruine kleur om extra duidelijk te maken dat de fiets de hoofdgebruiker is en de auto te gast. De stoepranden zijn schuin voor meer veiligheid. Auto’s kunnen nu in parkeervakken parkeren aan 1 zijde. De zijkanten van de straat zijn met een donkere kleur bestraat om de weg visueel te versmallen en daarmee de snelheid van het autoverkeer te remmen. Voor de herinrichting is veel gesproken en overlegd met bewoners van de Maria Louisastraat.

Nieuwe bomen

De bestaande bomen waren door kleine plantvakken aan het einde van hun groei en levensduur. Deze bomen zijn gekapt en er zijn nieuwe bomen geplant. Bovengronds zijn de plantvakken flink vergroot. Maar ook ondergronds is er meer ruimte gemaakt.

Fietsstraten in Leeuwarden

In 2015 nam de gemeenteraad van Leeuwarden een motie aan om straten in te richten als fietsstraat. Optimale fietsverbindingen van en naar het centrum. De straten die werden aangewezen als fietsstraat zijn straten waar al veel fietsers langskomen van en naar het centrum. Eerder zijn onder andere de Azaleastraat en Tsjerk Hiddesstraat ingericht als fietsstraat. De Huizumerlaan, Tijnjedyk en Emmakade zz worden nog ingericht als fietsstraat.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 10 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 14 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 20 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00