Afbeelding

Burgemeester sluit woning aan de Esdoornstraat vanwege drugshandel

112-Nieuws

LEEUWARDEN - Op dinsdag 20 februari 2024 is een woning gesloten op last van burgemeester Buma. Het gaat hierbij om een woning aan de Esdoornstraat.

Op dinsdag, 24 oktober 2023 heeft de politie, naar aanleiding van meerdere klachten van flatbewoners een bezoek gebracht aan de betreffende woning aan de Esdoornstraat in Leeuwarden. In de woning aan de Esdoornstraat in Leeuwarden is een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen. Het gaat hierbij om een handelshoeveelheid 3.73 gram amfetamine, 0.61 gram heroïne en 7.8 gram cocaïne. De politie is dit op het spoor gekomen naar aanleiding van signalen dat de bewoonster zich met drugshandel vanuit de woning bezighield. Er bleek de afgelopen tijd veel aanloop van klanten te zijn. Gezien de aangetroffen hoeveelheid harddrugs heeft de burgemeester de woning voor zes maanden gesloten.

Een sluiting zoals deze is een goed voorbeeld van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden; het doel van dit beleid is – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

In 2024 is tot nu toe (met deze woning erbij) 3 keer gebruik gemaakt van deze bevoegdheid door de burgemeester.

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 11 uur geleden
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 15 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 17 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 21 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 22 apr, 18:00