De covers van de Nederlandse en Fryske versie van 'De grote verrassing voor de mama's van Stan'.
De covers van de Nederlandse en Fryske versie van 'De grote verrassing voor de mama's van Stan'. Foto: Astrid Kuiper

Goutumer schrijfster brengt kinderboek uit met ‘twa memmen’

Persoonlijke verhalen

GOUTUM - Op zondag 15 mei presenteerde Goutumer schrijfster Astrid Kuiper haar nieuwe Friese kinderboek ‘De grutte Ferrassing foar de memmen van Stan’. Dit boek, met prachtige illustraties van Marijn van der Wateren, gaat erover dat je mag houden van wie je wilt en mag zijn wie je bent. In het verhaal verwelkomen twee moeders een kindje. Aanstaande zaterdag wordt het boek ook in het Nederlands gepresenteerd bij kinderboekwinkel Kiekeboek., met als titel ‘de grote verrassing voor de mama’s van Stan’. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Louise in Grou.

De synopsis van het boek wordt op de achterflap goed beschreven: “Dolblij zijn Tess en Fleur met hun pasgeboren neefje Stan. Ze verrassen de mama’s van Stan, tante Liz en tante Noor, met een prachtig versierd huis. Maar dat is nog niet alles. Samen met papa en mama maken ze een gróte verrassing. Intussen vraagt Fleur zich af waar de papa van Stan is. En wil Tess graag weten hoe de tantes Stan hebben gemaakt. Gelukkig kan mama ze er van alles over vertellen. De dag dat ze de verrassing gaan brengen, schrikt mama ‘s ochtends vroeg wakker. Ze hoort een akelig gestommel. Snel maakt ze papa wakker. Wat is er aan de hand? Komt het allemaal nog goed met de verrassing. 

Het boek is online al verkrijgbaar in het Frysk. Voor de Nederlandse versie moet je nog even geduld hebben, die wordt pas zaterdag gepresenteerd.  Ook bijzonder, de royalties die schrijfster Astrid Kuiper verdient met het verkoop van haar boek, gaan naar UNICEF!

Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Keuzestress Column 9 uur geleden
Afbeelding
Ook in de winter kun je bij IJssalon Margje24 genieten van heerlijke lekkernijen Zakelijk 15 uur geleden
Afbeelding
Je kan nu bekijken hoeveel toeslag je in 2024 kunt krijgen Financieel 17 uur geleden
Afbeelding
Kom 2 december naar 'Het Grote ReSeth Sinterklaasfeest'! Samenleving 19 uur geleden
Afbeelding
Subsidieregeling wolfwerende maatregelen uitgebreid Natuur 29 nov., 18:00
Afbeelding
Ondernemende studenten pitchen hun bedrijfsidee in de finale van het HAF Educatie 29 nov., 15:00
Afbeelding
Friese Holland's Got Talent-sensatie Amilia showteam komt naar het Posthuis Theater in Heerenveen Cultuur 29 nov., 11:55
Afbeelding
Uber breidt uit naar Leeuwarden Zakelijk 29 nov., 10:13