Afbeelding
Foto: Boeken fan Fryslân

Boekpresentatie Oekraïens kinderboek ‘Maia en har freonen’

Samenleving

FRIESLAND - Op donderdag 21 april vindt de presentatie plaats van Maia en har freonen, een kinderboek uit Oekraïne vertaald via het Engels naar het Fries door Tialda Hoogeveen

De totstandkoming van het boek is een unicum: elf Friese uitgevers hebben zich gezamenlijk ingezet voor deze uitgave, onder de vlag van Boeken fan Fryslân en nemen ook de verkoop van het boek gezamenlijk op zich. De gehele opbrengst van de verkoop het boek is bestemd voor UNICEFOekraïne, die zich inzet voor kinderen die in Oekraïne zijn achtergebleven.

Het boek vindt niet alleen zijn weg naar de Friese lezers, maar is ook vertaald in vele andere talen zodat het te lezen is in Zweden, Letland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen, Estland en IJsland. In Friesland is het initiatief ruimschoots gesponsord door: de Provincie Fryslân, Stichting FLMD, Douwe Kalma Stifting, Ried fan de Fryske Beweging, Tony Feitsma Fûns, Arjen Witteveen Fûns en Drukkerij Van der Eems.

Krimoorlog

De schrijfster van het Oekraïnse boek Larysa Denysenko, zij verblijft momenteel nog in Oekraïne, heeft het boek ten tijde van de annexatie van de Krim geschreven. Het boek is in Oekraïne niet meer verkrijgbaar, maar staat door de Europese uitgevers weer volop in de belangstelling.

Uitnodiging boekpresentatie

De presentatie van het boek zal plaatsvinden in de bibliotheek van Sneek, op donderdag 21 april 2022. Adres: Wijde Noorderhorne 1. Aanvang 16.30 uur. Belangstellenden voor het bijwonen van de presentatie kunnen zich opgeven bij de bibliotheek van Sneek fia: sneek@BMF.nl.

Afbeelding
Persoon raakt te water na mogelijke beroving in Leeuwarden 112-Nieuws 9 minuten geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit bedrijfspanden in de Vlietzone vanwege aantreffen hennepkwekerij 112-Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
ZIEN: Cambuur maakt emotionele video in aanloop van halve bekerfinale Sport 18 uur geleden
Afbeelding
9 van de 18 Friese gemeenten verhoogden toeristenbelasting Samenleving 21 uur geleden
Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 27 feb, 08:00
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 26 feb, 18:00
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 26 feb, 12:00
Afbeelding
Sfeeractie bij laatste training voor halve finale knvb beker in Leeuwarden Sport 26 feb, 10:00