Colinda Mans is professioneel therapeutisch coach, trainer en ervaringsdeskundige.
Colinda Mans is professioneel therapeutisch coach, trainer en ervaringsdeskundige. Foto: Rob Dijkstra

Colinda Mans: “Coaching is een cadeau voor jezelf”

Gezondheid

LEEUWARDEN - Emoties, we hebben ze allemaal als mens. Toch praten we vaak lastig over onze emoties. Misschien omdat we een ander niet tot last willen zijn, we denken dat het allemaal wel meevalt of omdat we niet eens beseffen dat we bepaalde emoties hebben. Juist in een tijd waarin we steeds meer op onszelf leven, is het ontzettend belangrijk om je emoties te uiten en er over te praten. Therapeutisch coach, trainer én ervaringsdeskundige Colinda Mans leert je dat graag. 

Colinda weet uit ervaring hoe het is om met emoties te worstelen. Jarenlang voelde ze zich regelmatig ongelukkig en had ze het niet naar haar zin in het leven. Ze leefde zoals ze zelf zegt: ‘volgens het boekje’. Zoals zij dacht dat het hoorde en dacht dat men van haar verwachtte. “Maar hoe goed ik ook m’n best deed, ik werd er niet gelukkiger van en er bleef iets knagen”, vertelt ze. 


Foto: Rob Dijkstra

De regie terugpakken

Door haar verhaal te delen en met anderen in gesprek te gaan, raakt ze geïnspireerd. “Ik besefte dat de wereld ook anders kan zijn. Dat ik niet ongelukkig hoefde te zijn en mijn leven zelf vorm kan geven, op mijn manier, zoals ik dat wil. Ik leerde om de regie terug te pakken in het leven. Ik realiseerde me echter ook dat ik geen idee meer had wie ik was, waar ik voor stond en wat ik wilde. Grondig zelfonderzoek was nodig en daar ging ik mee aan de slag.” 

Het praten over haar gevoelens en emoties geeft Colinda energie en tot haar eigen verbazing blijkt ze ook anderen te inspireren tot zelfontdekking. “Ik moedigde hen aan of verhelderde het één en ander. Ik was ook nieuwsgierig naar hun reis. Zo leerden we van elkaar, want juist in contact met een ander, leer je jezelf beter kennen”, legt ze uit. 


Foto: Rob Dijkstra

Een eigen praktijk

Colinda realiseerde zich, dat ze zo van waarde kan zijn voor anderen. “Iets wat ik van nature graag ben en iets is wat mij heel veel voldoening geeft”, vertelt ze. Ze besluit daarom diverse cursussen, trainingen en opleidingen te volgen, wat uiteindelijk uitmondt in een prachtige eigen praktijk: Colinda Mans, Praktijk voor coaching en begeleiding.  

En zo stappen we de prachtige praktijkruimte in, bij Gezondheidscentrum Zuidlanden aan de Molkenkelder 2. Alhoewel, praktijkruimte? Het heeft meer weg van een knusse huiskamer. “Omdat ik graag wil dat mensen zich thuis en vertrouwd voelen”, licht Colinda toe. De kamer is ruim, voorzien van voldoende daglicht en gezellig ingericht. Op de kast prijkt een bordje met de tekst: ‘you are loved’. Dat is voor Colinda de kern die ze wil raken bij mensen. “De bedoeling is dat je (weer) van jezelf gaat houden, na een grondige ontdekkingstocht over wie je nu eigenlijk bent.” 


Foto: Rob Dijkstra

Ga mee op reis! 

Overigens kun je met Colinda ook daadwerkelijk ‘fysiek’ een ontdekkingstocht maken om meer over jezelf te leren. Iets wat Colinda zelf als erg positief heeft ervaren. “Het afgelopen jaar ben ik samen met Lia Smits van Ontspannen Wandelreizen naar Marokko geweest voor een zogenoemde ‘wandelretraite’. Gefaciliteerd door Lia en de lokale mensen (Berbers) en begeleid door Colinda ga je daar helemaal terug naar de basis. Geen vaste slaapplek, douche en zelfs geen wc. Je leert daardoor echt leven op het tempo van de natuur. Door deze beproefde methode kun je de innerlijke verbinding met jezelf weer maken en onderzoeken en ontdekken wat er speelt in jouw leven. Welke dynamieken actief zijn en/of wat jouw wensen, verlangens, en behoeftes zijn. Maar ook wat eventueel een volgende stap zou kunnen zijn.” 

De (eerstvolgende) Wandelretraite Marokko wordt van 19 mei t/m 28 mei 2023 georganiseerd. “Kijk vooral even op mijn website: www.colindamans.nl/wandelretraite-marokko voor meer informatie over deze reis. 


Foto: Rob Dijkstra

Coachingstraject

Naast deze unieke mogelijkheid, is het vanzelfsprekend ook mogelijk om individueel of als groep een coachingstraject aan te gaan. “Ik begeleid zowel individueel mensen, als groepen. Dat vind ik beide erg interessant, want in groepsverband krijg je weer een hele andere dynamiek”, legt Colinda uit. “Ik maak graag vrijblijvend kennis met je, dan gaan we samen kijken of de klik er is en of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Wees welkom!” 

Colinda Mans
Molkenkelder 2
8941AJ Leeuwarden
Tel: 06 - 43 29 83 39
www.colindamans.nl

Afbeelding
Tips voor het kiezen en optuigen van je kerstboom Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 17 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Amaryllis presenteert nieuwe editie van vrijwilligersmagazine. Samenleving 8 dec., 08:00
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00