Susanne geniet met volle teugen van haar buitenlandse avontuur.
Susanne geniet met volle teugen van haar buitenlandse avontuur. Foto: eigen foto

Susanne is verhuisd naar Mallorca: “Het was liefde op het eerste gezicht”

Persoonlijke verhalen

MALLORCA - Op 14 februari is het Valentijnsdag, de dag waarop we de liefde (extra) vieren. Liefde is bijzonder en lastig te definiëren. Het is een gevoel. Een overweldigend gevoel waarvoor je alles kunt laten. Dat gevoel is ook de 26-jarige Susanne uit Friesland overkomen. Zij is voor haar liefde Mauro naar Spanje verhuisd. 

“In maart 2018 was ik klaar voor een nieuwe uitdaging en ging ik samen met een vriendin naar Málaga om Spaans te leren. Dit deed ik via een organisatie die later een baan voor je ging zoeken. Twee maanden later heb ik een directe vlucht genomen naar Mallorca om in het zomerseizoen te gaan werken als receptioniste. Mijn vriendinnen zeiden altijd: ‘die komt niet meer terug’ en inderdaad, ze hadden gelijk”, lacht Susanne. 

Mijn vriendinnen zeiden altijd: ‘die komt niet meer terug’ en ze hadden gelijk.

Liefde op het eerste gezicht

Nu, vijf jaar later, wonen Susanne en Mauro samen op Mallorca. “Eén van de mooiste Spaanse eilanden”, vertelt ze enthousiast. “In mijn eerste zomerseizoen heb ik mijn vriend ontmoet in het Spaanse dorpje Cala d’Or. Ik zag hem, hij zag mij. Beetje bij beetje leerden we elkaar kennen. Zijn uiterlijk sprak me meteen aan; bruine ogen, bruin haar en sportief. Hij heeft een enorm gevoel voor humor, is altijd vrolijk en staat positief in het leven. Het was liefde op het eerste gezicht en sindsdien zijn we altijd samen. De eerste twee jaar hebben we een kleine lange afstandsrelatie gehad. In de zomer waren we allebei aan het werk in Mallorca en in de winter ging ik terug naar Nederland. Uiteindelijk ben ik verhuisd voor de liefde en hebben we hier ons appartementje op 50 meter afstand van het strand en de zee.” 

Nieuw land en cultuur

Zo overstijgt liefde steeds vaker de grenzen, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Een internationale relatie brengt namelijk vele uitdagingen met zich mee. “In het eerste jaar van onze relatie waren er veel dingen nieuw voor mij, zoals de taal, cultuur en natuurlijk het land. Dit is niet altijd even makkelijk geweest, maar ondertussen spreek ik de taal en ken ik de cultuur van de Spanjaarden. Mijn vriend en ik houden enorm van reizen en genieten veel van de Spaanse zon. En of ik ooit weer naar Nederland zou willen verhuizen? Voorlopig blijf ik hier in Spanje, maar zeg nooit, nooit. 

Feliz San Valentin en liefs,
Susanne

Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 14 uur geleden
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:43
Afbeelding
Fries Museum bespaart 145 ton CO2 op jaarbasis dankzij optimalisatie klimaatinstallatie Algemeen 17 mei, 15:00