Afbeelding

Hulp bij aanvraag energievergoeding in Leeuwarden

Duurzaamheid

LEEUWARDEN - Van 10 tot en met 17 februari organiseert de gemeente Leeuwarden verschillende inloopmomenten waar inwoners hulp krijgen bij de aanvraag van de energievergoeding. De vergoeding voor energiekosten kan tot 1 maart worden aangevraagd.

Steeds meer mensen hebben moeite met het betalen van de energierekening. Gemeente Leeuwarden ziet dit probleem en wil graag helpen. Daarom zijn er in december nieuwe regelingen bijgekomen. Ook studenten en huishoudens met een iets hoger inkomen komen in aanmerking voor een vergoeding van de energiekosten.

Veel inwoners denken dat ze geen recht hebben op een vergoeding voor energiekosten. Bijvoorbeeld omdat ze een betaalde baan hebben. In veel gevallen klopt dit niet. Op www.leeuwarden.nl/energiecheck is eenvoudig te controleren of iemand recht heeft op vergoeding.

Om inwoners te helpen met de aanvraag organiseert gemeente Leeuwarden inloopmomenten in Grou, Stiens en Leeuwarden. Niet iedereen vindt het heel gemakkelijk om zo’n aanvraag in te dienen. Bijvoorbeeld omdat ze de Nederlandse taal niet goed spreken of omdat ze een digitale aanvraag ingewikkeld vinden. De inloopmomenten zijn op:

Vrijdag 10 februari van 10.00 tot 16.00 uur, Leeuwarden, Energiemarkt in Wijkcentrum Bilgaard, De Hooidollen 17 Maandag 13 februari van 19.00 tot 21.00 uur, Grou, Kringloopwinkel, De Muldyk 3 Dinsdag 14 februari van 19.00 tot 21.00 uur, Stiens, Nijje Skalm, Ljipstrjitte 1 Woensdag 15 februari van 19.00 tot 21.00 uur, Leeuwarden, Wijkcentrum Aldlân, Salomonszegel 99 Donderdag 16 februari van 18.00-20.00 uur, Leeuwarden, Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2 Vrijdag 17 februari van 15.00-17.00 uur, Leeuwarden, MFC Camminghastins, Lieuwenburg 2

Om de aanvraag te kunnen doen, moeten inwoners een aantal dingen meenemen:

DigiD inloggegevens, legitimatiebewijs en een bankrekeningnummer van jezelf en eventuele partner, energiecontract op naam of een all-in huurcontract, een overzicht van jouw inkomen en dat van jouw eventuele partner en een overzicht van eventuele extra inkomens.

Joost Klein droomde altijd al van het Songfestival.
Het succes van Joost Klein, een jongen uit Britsum Cultuur 1 uur geleden
Overzichtsbeeld van locatie Barrahus fase 2.
Persbericht: Barrahûs fase 2 gaat in de verkoop Wonen 4 uur geleden
Feike Lousma tijdens een presentatie over het gehoor.
Feike Lousma van Hoorzorg Lousma roept op om te passen op het gehoor Zakelijk nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 uur geleden
De opvouwbare IVA Traveler 300.
JF Scootmobiel verkoopt opvouwbare scootmobielen Zakelijk nieuws 11 uur geleden
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur gisteren
Afbeelding
Boersma Witgoed breidt uit richting Leeuwarden Zakelijk nieuws 8 mei, 15:00
Afbeelding
Gloednieuwe keuken- en badkamer opstellingen van Sani- en Keukensale Zakelijk nieuws 8 mei, 12:00