Afbeelding
Foto: I Horn

Glasvezelcampagne voor dorpen in gemeente Leeuwarden gaat van start

Algemeen

LEEUWARDEN - DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne voor de dorpen in het zuiden van gemeente LeeuwardenDit geldt voor de dorpen Grou, BaardBearsEasterlittens, Hilaard, Húns, IdaerdJellum, JirnsumJorwert, Mantgum, Reduzum, Warten, Weidum, Wergea, Wirdum, Wytgaard. Als 20% van de inwoners per kern ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk door vóór 27 april 2022 een abonnement af te sluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders, Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl, komt er daar glasvezel. Aanmelden kan via: gavoorglasvezel.nl.

DELTFiber Netwerk heeft als missie: snel internet voor iedereen in Nederland. In de gemeente Leeuwarden is Leeuwarden stad en ook het buitengebied al aangesloten op een glasvezelnetwerk. Nu krijgen de inwoners van Grou, Baard, Bears, Easterlittens, Hilaard, Húns, Idaerd, Jellum, Jirnsum, Jorwert, Mantgum, Reduzum, Warten, Weidum, Wergea, Wirdum, Wytgaard de mogelijkheid om voor glasvezel te gaan. Dit gedeelte van de gemeente kan zo aan het begin van 2023 aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Afgelopen maanden kende DELTA Fiber Netwerk succesvolle campagnes voor de kernen in de gemeenten Opsterland, De Fryske Marren en Súdwest-Fryslãn.. Daar is de aanleg inmiddels grotendeels afgerond.

Betrouwbaar netwerk met zeer hoge capaciteit

Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en supersnelle internetverbinding is. Ook zorg op afstand maakt langer thuiswonen mogelijk en steeds meer slimme apparaten zijn in een huis te vinden. Het internet houdt ons letterlijk en figuurlijk verbonden met elkaar. Glasvezel is veel sneller, stabieler ebetrouwbaarder dan het huidige internet. 

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd 

Op 15 februari 2022 start DELTA Fiber Netwerk de glasvezelcampagne. Alle inwonervan de zeventien dorpen die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting kunnen zich vanaf dan aanmelden en worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Inwoners die op de hoogte willen blijven van de voortgang van de campagne emeer willen weten over glasvezel kunnen zich op de website gavoorglasvezel.nl inschrijven op de nieuwsbrief. 

Online Informatieavonden

Meer informatie over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel zullen in circa 45 minuten gedeeld worden op een online informatieavond op woensdag 2 maart om 19:30. Tijdens de online informatieavond geven we ook antwoord op de veelgestelde vragen en is er de mogelijk om live vragen te stellen via de chat. Aanmelden kan via gavoorglasvezel.nl

Glasvezel Informatiepunt in Grou

Vanaf woensdag 23 februari is het Glasvezel Informatiepunt geopend in Grou. Onze glasvezeladviseur staat er klaar voor advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen. Je kunt binnenlopen van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Je vindhet Glasvezel Informatiepunt in Grou aan het Halbertsma’s Plein 2.

Over DELTA Fiber Netwerk

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Door heel Nederland zijn nu al meer dan 950.000 adressen aangesloten op het netwerk van DELTA Fiber er komen maandelijks zo’n 20.000 nieuwe aansluitingen bij. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025.

DELTA Fiber is eigendom van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken ruim duizend medewerkers.

Kijk voor meer informatiover de glasvezelcampagne in gemeente Leeuwarden op gavoorglasvezel.nl. 

Wil je weten hoe een glasvezelverbinding wordt aangelegd? RondOm Vandaag ging met DELTA Fiber Netwerk op pad. Klik hier voor de video.

Afbeelding
Laat heel Fryslân zien hoe fantastisch het is om samen te zingen! Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 21 uur geleden
Annelies Bondo van Kamers met Aandacht en wethouder Pieter van der Zwan van gemeente Smallingerland bij het carillon in Drachten.
'Kamers met aandacht' gezocht voor jongeren Wonen gisteren
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
Afbeelding
Vanaf maandag werkzaamheden, Drachtsterplein drie nachten deels gestremd Verhalen uit de buurt 28 apr, 10:00
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00