Afbeelding
Foto: Princessehof

Princessehof sluit tentoonstelling af met Koreaans feest

Cultuur

LEEUWARDEN - Op zondag 21 augustus is de tentoonstelling KOREA. Poort naar een rijk verleden voor het laatst te zien. Om deze reden organiseert het Princessehof in Leeuwarden op de laatste dag een Koreaans eindfeest! Met rondleidingen, Koreaanse spelletjes, K-pop en een Koreaanse barbecue wordt de tentoonstelling geheel in stijl afgesloten. De hele dag is er van alles te doen voor jong en oud. Deelname aan de activiteiten en de hapjes zijn gratis op vertoon van museumentree. Entree is gratis voor leden van Arierang, de vereniging voor Koreaans geadopteerden in Nederland. Reserveer nu alvast een kaartje via princessehof.nl/tickets en vier de laatste dag.

Na maar liefst 10 maanden komt er een einde aan de Koreatentoonstelling. Op de laatste dag van de tentoonstelling organiseert het Princessehof daarom een feestelijk programma. Speel Koreaanse spelletjes onder het genot van K-pop. Loop om 13.00u mee met een rondleiding door de tentoonstelling of pak een familiespoor mee en ontdek de tentoonstelling met het hele gezin. En maak kennis met de Koreaanse keuken met een Koreaanse high-tea en verschillende Koreaanse BBQ hapjes door Annejil Suk. Suk was lid van de klankbordgroep en maakte de potten kimchi die in de tentoonstelling te zien zijn. Deze potten kimchi zijn gedurende de tentoonstelling gefermenteerd en kunnen tijdens het eindfeest worden geproefd.

Adoptievereniging Korea

Voor het eindfeest heeft het Princessehof speciaal de leden van de Arierang uitgenodigd. Arierang is de vereniging voor Koreaans geadopteerden in Nederland. Voor leden van Arierang, en voor hun vrienden en familie, is de toegang gratis.

Korea. Poort naar een rijk verleden

Met de ongekende hype rond Squid Game, de Oscarwinnende film Parasite en de populariteit van K-pop zoals BTS en hun nieuwste clip met Coldplay staat de Zuid-Koreaanse popcultuur meer dan ooit in de belangstelling. KOREA. Poort naar een rijk verleden duikt in de cultuurgeschiedenis van dit bijzondere land, aan de hand van thema’s als eetcultuur, schoonheidsidealen en rituelen.

Het Princessehof haalde met de tentoonstelling verschillende topstukken uit het National Museum of Korea in Seoul voor het eerst naar Nederland. Van betoverend celadon uit de Goryeo dynastie en een moon jar uit de Joseon periode tot muziekinstrumenten en kostuums van het Gugak Centre in Seoul en Museum Volkenkunde in Leiden. Maar ook spraakmakende hedendaagse kunstinstallaties en filmbeelden. 

Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds (het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed), de Korea Foundation, Prins Bernhard Cultuurfonds en haar Fonds Angela E, Stichting Van Achterbergh - Domhof en de Vereniging van Vrienden Keramiekmuseum Princessehof. Met dank aan de Ambassade van de Republiek Korea, het National Museum of Korea, het Gugak Centre, Museum Volkenkunde en Peter van Kinderen 

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00