Afbeelding
Foto: Ruben van Vliet

Extra plekken voor uitverkochte Princessedag

Cultuur

LEEUWARDEN - Op zondag 19 juni is het weer tijd voor de jaarlijkse Prinsen- en Princessedag in Leeuwarden! Alle kinderen van 4 tot en met 10 jaar zijn uitgenodigdvoor het grote feest van prinses Maria Louise in haar stadspaleis; het Princessehof. De gastvrouw, Prinses Maria Louise, krijgt dit jaar hooggeëerd bezoek van een Koreaanse prinses, ter ere van de Koreatentoonstelling die nu te zien is in het Princessehof. Uitgedost in hun mooiste kostuum wordt er op koninklijke wijze geknutseld, gedanst en gesmikkeld. Het feestje is gratis, maar aanmelden van tevoren is verplicht. 

Omdat de dag direct vol zat met aanmeldingen, is er een extra tijdvak toegevoegd om 16.00 uur. Aanmelden kan vanaf nu op www.princessehof.nl, let op: vol = vol

Het Prinsen- en Princesseweekend belooft het grootste kinderfeest van het jaar te worden. Net als vorige jaren komen kinderen verkleed als hun favoriete figuur naar het Princessehof voor een feestelijk programma vol workshops, muziek en meer. Prinsen, prinsessen, zeemeerminnen, piraten, superhelden, dieren: het mag allemaal. Kinderen kunnen onder andere knutselen, taarten bakken en muziek maken, maar er is ook stoelendans, mega-bellenblaas, hoelahoep, een steltenloper, een acrobaat en nog véél meer. Dit jaar verwachten prinses Maria Louise en de genodigden een hele bijzondere gast: een Koreaanse prinses.

Prinsen- en Princessedag

Ieder jaar organiseert het Princessehof de enorm populaire prinsen- en prinsessendag. Prinsen- en Princessedag staat dit jaar in het teken van Korea in verband met de grote Koreatentoonstelling in het Princessehof. De tentoonstelling KOREA. Poort naar een rijk verleden is nog te zien tot en met 21 augustus 2022.

Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 7 uur geleden
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00
Afbeelding
Maatschappelijke gift maakt Musical De Tocht toegankelijk voor 2000 kinderen Cultuur 17 mei, 18:00
Robin van Persie in actie tegen sc Heerenveen (2018).
Robin van Persie wordt de nieuwe hoofdtrainer van SC Heerenveen Sport 17 mei, 16:43
Afbeelding
Fries Museum bespaart 145 ton CO2 op jaarbasis dankzij optimalisatie klimaatinstallatie Algemeen 17 mei, 15:00