Afbeelding
Foto: door Ruben van Vliet Fotografie (www.rubenvanvliet.nl)

Leeuwarden trapt cultuurseizoen feestelijk af met Uit in Huis

Cultuur

LEEUWARDEN - Leeuwarden trapt cultuurseizoen feestelijk af met Uit in HuisOp zondag 5 september trapt Leeuwarden het nieuwe cultuurseizoen afmet de derde editie van Uit in Huis. Van 13.00u tot 17.00u zijn meer dan 27 culturele en educatieve organisaties in de binnenstad gratis toegankelijk. Na een moeilijke coronaperiode staat cultureel Leeuwarden te trappelen om een feestelijk inkijkje in het nieuwe aanbod te geven. De komende weken zal het programma van Uit in Huis bekend gemaakt worden via uitinhuis.frl.

 Tijdens Uit in Huis wordt het culturele seizoen in Leeuwarden officieel geopend. Alle grote instellingen in Leeuwarden zijn deze dag gratis te bezoeken, ontdek Gif! in het Natuurmuseum, neem een kijkje in je online leven in Dbieb bij The Glass Room of bezoek de Escherkelder van het Princessehof. Neem door de hele stad op meer dan 27 locaties een kijkje bij open ateliers, demonstraties en doe meee met allerlei workshops, een perfect uitje voor de hele familie. Laat je verrassen en loop mee met de Uit in Huistours, die om het uur starten vanaf een vaste locatie. Een gids neemt een kleine groep mee naar ateliers buiten de gebaande paden, flitsworkshops en verborgen pareltjes in de binnenstad. Natuurlijk gebeurt alles met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen. 

Veerkrachtig na corona

Dit jaar staat Uit in Huis in het teken van ‘uit huis’. Door de coronamaatregelen was iedereen lange tijd aan huis gebonden. Een restaurantbezoek, theateravondje en dwalen door het museum was er niet bij. De cultuursector heeft zijn bezoekers gemist, blij dat we weer Uit Huis mogen gaan we veerkrachtig het nieuwe seizoen in! Kom daarom zondag 5 september genieten van al het moois wat cultureel Leeuwarden te bieden heeft. Uit in Huis is een initiatief van de DOLCI-leden (Directeuren Overleg Leeuwarder Culturele Instellingen): Stadsschouwburg De Harmonie, Neushoorn, Fries Museum, Keramiekmuseum Princessehof, Natuurmuseum Fryslân, Dbieb, Historisch Centrum Leeuwarden, Tresoar, Fryske Akademy, Kunstkade, Slieker Film/Film in Friesland, Waddenacademie, Keunstwurk, Tryater, Meeuw Jonge Theatermakers, Afûk, Friesland Pop, Popfabryk, Fries Landbouwmuseum.

Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 3 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 4 uur geleden
Afbeelding
BROED, biodiversiteitsfestival - 11 mei 2024 - Alde Leie Evenement 5 uur geleden
Afbeelding
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
TV-serie Tot het Einde Gezondheid 9 uur geleden
Afbeelding
Makelaar en taxateur Yvette Westerhof denkt mee over duurzaamheid Zakelijk nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Xenos binnenkort weer te vinden op De Centrale in Leeuwarden Zakelijk nieuws 22 apr, 08:00