Afbeelding

Twee achtervolgingen op één avond

Algemeen

In het noordwesten van de provincie heeft de politie in één nachtdienst twee achtervolgingen beleefd. De ene was achter een snelheidsovertreder aan die zich met hoge snelheid door het centrum van Harlingen begaf en de tweede was achter een snorfietser aan die zich niet aan regels hield en na later bleek ook nog eens zonder rijbewijs reed.

Toen de agenten dinsdagavond 1 juli in Harlingen een snelheidsovertreder een stopteken gaven om deze overtreding af te handelen ging het iets anders dan normaal. De bestuurder nam de keuze om er vandoor te gaan. Na een achtervolging door Harlingen heen reed de bestuurder uiteindelijk de parkeergarage van Rederij Doeksen in. Hier heeft de bestuurder zijn auto niet heel netjes geparkeerd en is er vervolgens rennend vandoor gegaan.

Met de hulp van oplettende burgers kon de bestuurder worden aangehouden in het toilet van de vertrekhal, van Rederij Doeksen. Na controle bleek de bestuurder met een ingevorderd rijbewijs te rijden en was hij onder invloed van alcohol, De bestuurder blies op het bureau een uitslag van 850 UGL. Hij mag zich later bij de rechter verantwoorden voor zijn acties.

Snorfiets op 80 km-weg
Later op de avond reed een snorfiets - die maar maximaal 30 kilometer per uur mag rijden - op een 80 kilometer weg. Toen agenten deze persoon hierop aan wilden spreken ging ook deze er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging lukte het de bestuurder tot stoppen te dwingen. Deze persoon kwam er niet met een waarschuwing vanaf. De scooter is in beslag genomen en de bestuurder reed ook nog zonder rijbewijs op de scooter. Ook deze persoon kan een aantal bekeuringen tegemoet zien.

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00