Een rijbewijs betekent voor veel mensen zelfstandigheid.
Een rijbewijs betekent voor veel mensen zelfstandigheid.

Rijbewijskeuring zenuwslopend? Niet bij VoorKeur!

Zakelijk

FRIESLAND - Als onder meer een 75-plusser zijn of haar rijbewijs wil verlengen, dan is een gezondheidsverklaring verplicht. Voor veel mensen is het traject van rijbewijsverlenging een stressvolle ervaring, want zo eenvoudig is het aanvragen van een dergelijke keuring niet. Dat kan beter, vindt het Nederlandse bedrijf VoorKeur. Met een persoonlijke aanpak, korte lijnen en flexibiliteit maken ze een keuring minder ingewikkeld. 

VoorKeur is in 2020 ontstaan vanuit de vraag van de samenleving om rijbewijskeuringen eenvoudiger en persoonlijker te doorlopen. Veel keuringsbedrijven beperkten zich tot het maken van een keuringsafspraak, ruimte voor vragen was er nauwelijks. Dat kunnen we beter doen, bedachten de oprichters van VoorKeur. Hun belangrijkste missie; mensen van A tot en met Z ontzorgen gedurende het hele traject van de rijbewijskeuring. 

Onnodig spannend

Marilyn Antonie is één van de ondernemers achter VoorKeur: “We zagen dat het te vaak fout ging bij een rijbewijskeuring. Cliënten wisten niet bij wie ze terecht konden met vragen, deden onbewust dingen in de verkeerde volgorde of kregen belangrijke informatie niet mee. Wij wilden dat anders doen. Een rijbewijskeuring is al spannend,” geeft ze toe. “Voor veel mensen is een rijbewijs onmisbaar, het is vaak een belangrijk onderdeel van hun zelfstandigheid en dat wil je niet verliezen. Waarom het proces dan onnodig stressvol maken?”

Inmiddels doen ze dat nu al twee jaar en met succes. Steeds meer mensen weten VoorKeur te vinden mede dankzij hun persoonlijke benadering en klantgerichtheid. Antonie legt uit op welke manier ze dat doen: “Dat begint al bij bereikbaarheid. Mensen kunnen bij ons terecht voor al hun vragen over de keuring, we helpen ze niet alleen met het maken van een afspraak bij de keuringsarts.” VoorKeur is bereikbaar via de telefoon, maar ook online en via WhatsApp. Een keuringsarts van VoorKeur is altijd dichtbij. In Friesland vindt u ze bijvoorbeeld in Leeuwarden of Dokkum. 

Medische specialisten

Soms is het nodig dat iemand op advies van de keuringsarts een afspraak moet maken bij een medisch specialist. VoorKeur werkt samen met verschillende bedrijven waar deze specialisten, zoals oogartsen, cardiologen of neurologen werken. Handig, want dan is het niet nodig om halverwege naar een ander keuringsbedrijf over te stappen. Antonie: “Alles blijft onder de paraplu van VoorKeur, zo weten cliënten precies waar ze terecht kunnen met vragen en blijven de lijntjes kort.”

VoorKeur raadt aan dat een rijbewijskeuring drie maanden voordat het rijbewijs verloopt wordt ingepland. Bij de keuringsarts van Voorkeur kunt u vaak vrij snel terecht, maar er kunnen vertragingen ontstaan in het traject, bijvoorbeeld als u toch nog langs een specialist moet. Goed nieuws is wel dat de wachttijden bij CBR voor medische keuringen inmiddels zijn teruggelopen.

Meer informatie

Moet u binnenkort uw rijbewijs verlengen en heeft u daarvoor een keuring nodig, kijk dan eens wat VoorKeur voor u kan betekenen. Ga dan naar www.voor-keur.nl. Bellen of WhatsAppen kan natuurlijk ook, het nummer is 085 060 70 65.

Afbeelding
Afbeelding
!
Afbeelding
“Je kunt tijdens de wandeling elkaar ondersteunen of gewoon gezellig kletsen” Samenleving 3 uur geleden
Afbeelding
Zes bijzondere boekentips over rouw Boek van de week 21 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Ik ben het frame van ‘verwende’ millenial meer dan zat Column 1 okt, 12:00
Afbeelding
Afscheid nemen van een huisdier Educatie 29 sep, 18:00
Afbeelding
Goedkoop (bij)verwarmen en zo besparen op de gasrekening Algemeen 29 sep, 11:30
Afbeelding
“Op het gebied van uitvaarten is er veel mogelijk, veel mensen weten dat niet” Samenleving 28 sep, 15:00
Afbeelding
Zorg Thuis Servotel opent deuren: Warme zorg vanuit aandacht en net dat beetje extra Gezondheid 28 sep, 12:00
Afbeelding
Wink Development Group: “Bij alles wat we doen willen we ‘meetbaar effectief’ zijn” Algemeen 28 sep, 10:00