vv Heerenveen heeft een lastig seizoen, maar wist op 3 december wel drie punten te pakken tegen SVZW.
vv Heerenveen heeft een lastig seizoen, maar wist op 3 december wel drie punten te pakken tegen SVZW. Foto: Dijks Media / Sietse de Boer

Wisselende resultaten op de velden, enkele teams nog in strijd voor periodetitel

Sport

HEERENVEEN - Eindelijk weer eens een onafgebroken seizoen voetballen. Corona is weliswaar nog niet helemaal verdreven, maar gelukkig kunnen de amateurs weer ieder weekend tegen elkaar strijden. Halverwege het seizoen is het dus tijd om de balans op te maken in het amateurvoetbal. Hoe presteren de Heerenveense clubs en ploegen uit de regio in de competitie? RondOm Vandaag zet de standen even voor je op een rijtje.

Read Swart (3A - zon)

In de voetbalspecial van RondOm Heerenveen van augustus 2022 spraken we met teammanager van Read Swart 1 Hanny Durkstra. Daarin vertelde hij onder andere dat ze met hun team wilden mikken op de top vijf van de derde klasse. Tot nu toe lijkt dat de ploeg uit De Knipe te lukken. In de derde klasse A staan ze op dit moment derde. SV Steenwijkerwold en VV Ruinen staan boven ze, De ploeg uit Ruinen staat met 18 punten op gelijke hoogte als Read Swart, maar weet ze nu nog op doelsaldo onder hen te houden. 

VV Langezwaag (5A - zon)

Het jonge team van VV Langezwaag presteert super in de vijfde klasse. In ons gesprek met hen gaven ze aan mee te willen draaien voor de bovenste plekken en dit lijken ze tot nu toe te kunnen realiseren. Het vlaggenschip van VV Langezwaag staat op dit moment tweede. Enkel VV Wispolia staat nog boven hen met een verschil van één punt (maar zij hebben wel één wedstrijd minder gespeeld). Met een bijzonder mooie reeks voor de winterstop (vijf keer winst), beginnen ze hopelijk vol goede moed aan de tweede helft van het seizoen. 

VV Jubbega (1E - zon)

Ook de ploeg van VV Jubbega lijkt tot nu toe goed op weg naar hun doelstellingen. Tegen RondOm Heerenveen liet nieuwe aanwinst Koen Stege weten dat het team mee wilde draaien in de top van de eerste klasse op zondag. Met achttien punten uit tien wedstrijden bekleden zij nu de derde plek. Enkel TVC ‘28 en GVAV-Rapiditas staan boven de club uit Jubbega.

VV Heerenveen (1E - Oost)

Waar het momenteel wat minder gaat, is op de velden van VV Heerenveen. Dit seizoen speelt de Heerenveense club voor het eerst prestatievoetbal op de zaterdag en komen ook nog eens uit in district Oost in plaats van Noord. Even schakelen dus, blijkt ook uit de stand. Met elf gespeelde wedstrijden en negen punten bekleden ze de op één na laagste plek. 

UDIROS (5C)

UDIROS uit Nieuwehorne is dit seizoen een echte middenmoter in de vijfde klasse. Uit elf wedstrijden wist het team veertien punten te behalen. Dit resulteert momenteel in de zesde plek, maar wel in een competitie waar veel teams gelijkwaardig aan elkaar zijn (met uitzondering omhoog, Eastermar en SC Boornbergum ‘80 steken met kop en schouders boven de ander ploegen uit, en naar beneden Jistrum met nul punten) kan er nog veel gebeuren.

VV Mildam (3A - zon)

In competitie 3A, waar ook Read Swart in uitkomt, staat V.V. Mildam er niet zo heel goed voor. Met slechts acht punten uit negen wedstrijden zullen ze komende competitiehelft moeten knokken voor handhaving in de derde klasse. Een periodetitel, waar aanvoerder Atze Rienk op hintte in het interview met RondOm Heerenveen, lijkt vooralsnog ver weg, maar niets is onmogelijk! 

vv Heerenveense Boys (3A)

‘Dit jaar moet het gebeuren’ kopte RondOm Heerenveen over vv Heerenveense Boys in onze voetbal-special. Aanvoerder Walter van der Meer had er vertrouwen in; dit seizoen staat er een team tussen de lijnen met het vermogen om kampioen te worden in de derde klasse. Van Der Meer lijkt het bij het goede eind te hebben. Het team bekleedt momenteel de tweede positie met 24 punten uit elf wedstrijden. Slechts SC Bolsward weet de Heerenveense Boys nog onder zich te houden op basis van doelsaldo. 

VV Oudehaske (3A)

VV Oudehaske komt uit in dezelfde competitie als vv Heerenveense Boys maar weet daar, in tegenstelling tot de ploeg uit Heerenveen, niet te overtuigen. Met elf gespeelde wedstrijden en maar twaalf punten, spelen ze in de onderste regionen van de ranglijst, maar zoals altijd geldt: met nog maar een halve competitie gespeeld te hebben in een competitie waar veel teams gelijkwaardig aan elkaar zijn, is de competitie nog niet gespeeld. 

VV Nieuweschoot (4B - zon)

Nadat VV Nieuweschoot vorig seizoen degradeerde naar de vierde klasse, hoopten de spelers en de technische staf dit jaar weer met plezier én resultaat te kunnen voetballen en hopelijk zonder al te veel blessures. Dit lijkt nog niet heel erg te lukken. De ploeg uit Nieuweschoot, onder leiding van coach Eric Hoenveld, behaalde in tien gespeelde wedstrijden slechts zeven punten en staat daarmee op een tiende plek in de ranglijst van competitie 4B.

VV Aengwirden (5A - zon)

Met Piet de Winter als nieuwe coach langs de lijnen bij VV Aengwirden, begon de ploeg fris aan een nieuw seizoen. Het bestuur had dit seizoen promotie naar de vierde klasse voor ogen, maar tot nu lijkt daar nog geen sprake van te zijn. Van een slecht seizoen kunnen we echter ook niet spreken. VV Aengwirden opereert netjes in de middenmoot van de zondagscompetitie 5A. Met vijftien punten uit negen gespeelde wedstrijden, laat de ploeg zien dat ze niet alleen voor het plezier voetballen. Begin deze maand liet de vereniging weten zeer te spreken te zijn over de nieuwe hoofdtrainer. Piet de Winter mag nog zeker een jaar het team uit Tjalleberd blijven coachen. 

Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 10 uur geleden
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 12 uur geleden
Afbeelding
EU-debat van Fryslân in Gorredijk Politiek 3 mei, 08:00
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00