De jeugd van VV Heerenveen doucht op trainingsavonden voortaan thuis.
De jeugd van VV Heerenveen doucht op trainingsavonden voortaan thuis. Foto: VV Heerenveen

Jeugdleden VV Heerenveen douchen niet meer na de training

Sport

HEERENVEEN - Misschien heb je het al ergens gelezen: jeugdleden van VV Heerenveen mogen niet meer douchen na de training. Dat heeft allemaal te maken met de oplopende gasprijzen in de wereld. Ook bij andere clubs worden al initiatieven genomen om de rekening te drukken. Zo zijn er clubs die leden oproepen korter te douchen en niet teveel energie te verbruiken. RondOm Vandaag spreekt er de kwestie met voorzitter Bernier Hoekstra van VV Heerenveen.

Vooruit regeren

Daar stonden ze dan groot in het nieuws: VV Heerenveen die de leden verbiedt om na een training nog te douchen. “Dat klinkt zwaarder dan het is”, legt Bernier Hoekstra uit: “We zijn de eerste club in Friesland die een dergelijke maatregel genomen heeft, daarom heeft dat een hoop commotie opgeleverd. Maar in het zuiden zijn er al meerdere clubs die deze maatregel genomen hebben. Het ligt daarom ook wel iets genuanceerder dan in de media verschenen is. Vanwege de eerdere coronamaatregelen werd er namelijk sowieso al een stuk minder gedoucht door de jeugdleden op het complex. Daardoor is de maatregel toch iets minder ingrijpend dan het klinkt, maar het is wel nodig om problemen in de toekomst te voorkomen.” 

“De maatregel is puur een kwestie van vooruit regeren.”

Na wedstrijden nog wel douchen

Na wedstrijden wordt er uiteraard nog wel ‘gewoon’ gedoucht door de leden van VV Heerenveen. De senioren krijgen een uitzondering op trainingsavonden. “Zij drinken toch vaak nog even een biertje na een training, dus daarom hebben we die keuze gemaakt”, legt Hoekstra uit. 

Stijgende gasprijs

Hoekstra voorspelt dat sportclubs en ondernemers wel eens flink in de problemen kunnen komen als de gasprijs blijft stijgen. “De maatregel die wij nu nemen, is puur een kwestie van vooruit regeren. We zitten nog niet direct in de problemen, maar ik wil niet dat we de beslissing uit noodzaak hoeven te nemen. Ik denk dat sportclubs nu nog niet direct in de problemen zitten, maar als het zo doorgaat kan het wel voor grote problemen zorgen.” 

Begrip onder de leden

Gelukkig proeft Hoekstra wel het begrip van de leden. “Maar als dergelijke berichten op social media verschijnen, dan hoor je vaak de extreme reacties. Maar dat zijn geen mensen of volgers van de club. Zij weten vaak niet van de hoed of de rand.” 

Domino-effect?

Op de vraag of Hoekstra vreest voor een domino-effect, antwoordt hij: “Dat is moeilijk te beoordelen, maar als het echt de pan uitloopt, moet je misschien wel korter trainen. Verlichting is namelijk ook een ding. Laten we hopen dat de situatie gauw weer iets verbetert in de toekomst.”

Afbeelding
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Agrarisch nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Veenstra Makelaars en Taxateurs: 'Optimale woningpresentatie is essentieel voor succes' Wonen 18 uur geleden
Afbeelding
Draag bij aan het voortbestaan van de bij Natuur 20 uur geleden
Afbeelding
"Spot de reusachtige mammoet, indrukwekkende sabeltandtijger en de brullende holenbeer!" Algemeen 17 apr, 12:00
Jan Willem Monhemius.
Jan Willem Monhemius: Veertig jaar fitnessgeschiedenis in Heerenveen Persoonlijke verhalen 17 apr, 08:00
Burgemeester Avine Fokkens-Kelder en Hans Schouten van Historie Heerenveen onthullen de Vector of Memory in Heerenveen.
Canadian Trail in Heerenveen geopend Historie 16 apr, 15:00
De ingezamelde ballen worden voornamelijk door de jeugd van Nieuweschoot gebruikt.
Inzamelingsactie voor voetballen VV Nieuweschoot Sport 16 apr, 12:00
Afbeelding
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 15 apr, 14:00