Afbeelding
Foto: Dijks Media / Sietse de Boer

Trainer van VV Nieuweschoot, Eric Hoeneveld, over komend seizoen

Sport

Eric Hoeneveld start komend seizoen als nieuwe trainer van VV Nieuweschoot. Deze klus gaat hij samen met Rene Gaston oppakken.  

De afgelopen seizoenen is Hoeneveld trainer bij het tweede elftal van Nieuweschoot. Volgend jaar maakt hij dus de stap naar het eerste elftal. “Samen met Rene trainen wij aankomend seizoen het eerste van VV Nieuweschoot.” In het verleden assisteerde Hoeneveld bij Delfstrahuizen.  

Langdurige blessures  

Het afgelopen seizoen verloopt verre van ideaal. Na drie wedstrijden raakt Nieuweschoot zeven vaste basiskrachten kwijt. “Dat waren allemaal langdurige blessures. Dat konden wij niet opvangen. De jeugd wilden wij rijpen in het tweede, om op termijn in het eerste te spelen. Maar zij moesten na drie wedstrijden ineens alles spelen voor het eerste elftal.” Door gebrek aan ervaring en breedte in de selectie, degradeert VV Nieuweschoot naar de vierde klasse. 

Club is positief

Ondanks de degradatie is de club positief gestemd. De hoofdsponsor heeft voor drie jaar bijgetekend en de groep heeft vertrouwen en straalt plezier uit. Aan dat laatste ontbrak het vorig seizoen. “We moeten eerst weer een ploeg worden en het plezier zien terug te vinden. Dat was vorig jaar weg bij veel jongens. Vorig seizoen gingen we geregeld met dikke cijfers onderuit en daar waren sommige jongens op een gegeven moment wel klaar mee.”  

“We moeten eerst weer een ploeg worden en het plezier zien terug te vinden.”

Hoeneveld en zijn staf hopen zich komend seizoen te handhaven in de vierde klasse. “We moeten ook naar de lange termijn kijken. We willen ons eerst zien te handhaven en daarna een stabiele vierdeklasser worden. Verder hopen we dat de jeugd door kan stromen. Daar moeten we het toch van hebben.” 

Attractief voetbal

Eric Hoeneveld houdt van aanvallend voetbal. “Dat past ook het beste bij ons en brengt ons het meeste. Het publiek wil ook wat zien. Het is uiteraard met een gedachte, maar voetballen is ook lef hebben. Soms gaat dat fout, maar over het algemeen gaan dingen juist goed.” 

Bredere selectie

Volgend seizoen is de selectie in ieder geval breder ten opzichte van vorig jaar. Geen enkele speler vertrekt en er komen drie spelers bij.
“Dat gaat om een keeper, een 33-jarige middenvelder en een jonge speler van 19 jaar.” Hoeneveld gaat veel aan de teamgeest werken. “We zullen ook wat vaker leuke dingen met elkaar doen, om zo een betere binding te creëren. We hopen dat we dat uiteindelijk ook terug zullen zien in het veld.”

Afbeelding
Wil je ook gelukkig worden in de liefde? Column 16 minuten geleden
Eén van de kittens van 't Heerveld.
'Elke dag komt er dan een zwangere poes binnen' Natuur 2 uur geleden
De priiswinnaars vlnr Marije Buma, Annarixt Weststeijn en Saphyra Holwerda
Marije Buma wint het Lyts Frysk Diktee 2024 Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
'Een samengesteld gezin is heel anders dan een standaard gezin' Educatie 18 uur geleden
Afbeelding
Spectaculaire 3x3 Street League in Heerenveen gratis toegankelijk Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Meld je aan voor een opleiding bij IW Noord, Oost & Flevoland Zakelijk nieuws gisteren
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 15 mei, 10:00
Beeld ter illustratie
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Agrarisch nieuws 14 mei, 18:00