Afbeelding
Henk Jan Dijks / Dijks Media

Heerenveen legt van Wonderen vast als nieuwe hoofdtrainer

Sport

Kees van Wonderen wordt de nieuwe hoofdtrainer van Heerenveen. De huidige coach van Go Ahead Eagles tekent een contract voor twee seizoenen in Friesland. 

De Friese club was op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van Johhny Janssen in januari dit jaar. Assistent Ole Tobiasen nam het stokje op interimbasis van hem over.

Van Wonderen is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. Daarvoor was de voormalig verdediger onder andere werkzaam als assistent-trainer bij FC Twente en Oranje. Als voetballer speelde Van Wonderen voor NEC, NAC Breda, Feyenoord en het Nederlands elftal.

“Ik ben uiteraard ontzettend blij dat ik de nieuwe hoofdtrainer van sc Heerenveen word”, zegt de 53-jarige van Wonderen. “Ik heb een heel goed gevoel bij de club, bij het plan en waarom ze voor mij kiezen. Daar ben ik heel positief over. Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik op zoek ben naar een uitdaging en die uitdaging ligt er in Friesland zeker.” 

Van Wonderen benadrukt wel dat hij eerst goed wil afsluiten in Deventer. “Nu ligt mijn focus nog volledig bij Go Ahead Eagles, waar ik twee jaar geleden aan een mooi avontuur ben gestart.” Met Go Ahead promoveerde hij afgelopen seizoen naar de Eredivisie. 

Technisch manager Ferry de Haan is eveneens blij met de komst van Van Wonderen. “Kees heeft een heel duidelijke voetbalvisie die aansluit bij hoe wij naar de voetbaltechnische toekomst van Heerenveen kijken”, zegt De Haan. “Hij is een realistische trainer die bij Go Ahead met plezier en lef het maximale uit de ontwikkeling van spelers haalt”, besluit De Haan.

Verder spreekt De Haan samen met de kersverse hoofdtrainer de ambitie uit om stapsgewijs weer richting de plekken door te groeien die recht geven op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. 

Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 11 uur geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 16 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 18 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 26 apr, 18:00
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 26 apr, 15:00
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 26 apr, 12:00
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 26 apr, 10:00