Afbeelding

Zorgen SC Heerenveen nemen toe na verlies tegen NEC

Sport

HEERENVEEN - SC Heerenveen heeft zondagmiddag voor de zesde keer op rij verloren. Ondanks dat het veldspel van de Friezen aantoonbaar beter was dan in de voorgaande wedstrijden, verloor het in eigen huis met 0-1 van NEC.

Een overwinning op NEC was broodnodig, aangezien meerdere clubs in het rechterrijtje hun wedstrijden wél wonnen. Basisdebutant Amin Sarr zorgde voor de eerste kans voor SC Heerenveen. Een hard afstandsschot werd gekeerd door NEC-doelman Mattijs Branderhorst.

Heerenveen liet daarna het betere spel zien, maar kwam niet verder dan een aantal kleine kansen. De grootste kwam uit de kluts tot stand. Rami Al Hajj schoot recht op de keeper af.

Op slag van rust zorgde Elayis Tavsan voor de 0-1. Dankzij een counter kwam de NEC-aanvaller oog in oog te staan met Nick Bakker, die matig verdedigde en niet ingreep. Het schot viel via de binnenkant van de paal binnen waardoor keeper Mous kansloos was.

Heerenveen kwam in de tweede helft sterk uit de kleedkamer en liet bij vlagen uitstekend voetbal zien. Ze wilden graag aanvallen, maar was onmachtig tegen het goed opgestelde en defensieve NEC. Toch kwam daar nog het meest dreigende moment van de tweede helft. Debutant Sydney van Hooijdonk liet een grote kans onbenut op aangeven van Al Hajj.

Kopballetjes van Sarr en Stevanovic waren ook een makkelijke prooi voor Branderhorst. Vlak voor tijd leek oud-SC Heerenveen speler Lasse Schöne de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De middenvelder schoot van grote afstand een vrije bal binnen. Ware het niet dat de VAR de goal afkeurde omdat een speler van NEC buitenspel stond.

Door de zeven minuten blessuretijd had Heerenveen nog wat tijd om iets af te dwingen. Het leidde slechts tot een aantal voorzetten die geen gevaar stichtten. De Friezen wisten de laatste zes wedstrijden het net niet te vinden, dus liefst 540 minuten exclusief blessuretijd, zonder doelpunt.

Heerenveen is afgezakt naar een elfde plaats en de zorgen worden almaar groter. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV.

Beeld ter illustratie
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Agrarisch nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Geniet ook dit jaar weer van muziek in de natuur tijdens Oranjewoud Festival Evenement 15 uur geleden
Tom Nijdam
Tom Nijdam zamelt geld in voor schaatscarrière Sport 17 uur geleden
Afbeelding
Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 13 mei, 18:00
Afbeelding
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud Gezondheid 13 mei, 15:00
Vijvers verrijken de biodiversiteit.
Terra Flora zorgt voor meer biodiversiteit bij u in de tuin Wonen 13 mei, 10:00
Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 12 mei, 12:00
Trianca en Charmain werken met veel plezier in de thuiszorg.
'Thuiszorg is veel meer dan steunkousen aantrekken, het is uitdagend werk' Algemeen 12 mei, 10:00