Afbeelding
Foto: Daniel Wenzel

Basisschool Futura opent deuren op zondag voor City Life Church

Samenleving

HEERENVEEN - Basissschool Futura, school met de Bijbel in Heerenveen zet sinds kort ook op zondag de deuren open. Deze keer zijn het niet de leerlingen zelf, maar hun ouders, andere volwassenen, jongvolwassenen en kinderen van alle scholen die welkom zijn. City Life Church Heerenveen organiseert dan namelijk een wekelijkse kerkdienst voor belangstellenden met muziek en een christelijke boodschap. Dat gebeurt nu nog via een stream uit Leeuwarden die op een groot scherm wordt geprojecteerd, maar het voornemen is om steeds meer elementen van de dienst live in Heerenveen te gaan doen.

‘Christelijk onderwijs en kerkdiensten kunnen elkaar versterken’

“Wij waren op zoek naar een nieuwe locatie en kwamen in contact met de directrice van de school. Zij was bereid om ons onderdak te verschaffen en het hielp natuurlijk dat christelijk onderwijs en kerkdiensten elkaar kunnen versterken”, zegt Nicolas van Amerom. Hij is voorganger van City Life Church Leeuwarden, van waaruit de diensten in Heerenveen zijn ontstaan. Een lokaal team van vrijwilligers bouwt iedere zondag de school om tot kerk, zorgt voor koffie en een warm welkom voor de bezoekers.

CLC Heerenveen

In de zomer van 2021 vestigde City Life Church zich in Heerenveen, eerst in het racketcentrum achter Thialf. Het is een evangelische kerk met inmiddels 11 vestigingen door heel Nederland en 3 in België. Men begon aanvankelijk als popup: een tijdelijke locatie om gelovigen in de regio te kunnen bereiken. Inmiddels is de vestiging van een popup een startup geworden. Daarmee drukt de kerk uit dat zij zich definitief heeft gevestigd in Heerenveen.

De bijeenkomsten vinden iedere zondag plaats van 10.00 tot 11.15 uur aan de Beugel 201. Wie meer informatie wil over CLC Heerenveen, kan een e-mail sturen naar heerenveen@clcleeuwarden.nl of de kerk volgen via Facebook en Instagram (@clcheerenveen).

Afbeelding
9 van de 18 Friese gemeenten verhoogden toeristenbelasting Samenleving 22 uur geleden
Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 27 feb, 08:00
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 26 feb, 18:00
Afbeelding
Naar een betekenisvolle Matthäus Passion Cultuur 26 feb, 15:00
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 26 feb, 12:00
Afbeelding
Opsteker voor Delta Impuls: ploeg boekt eerste zege van 2024 Sport 26 feb, 10:00
Afbeelding
Taxatiemiddag in 't Gerecht in Heerenveen Evenement 25 feb, 10:00
Anton Ripassa
Verhalen uit de Samenleving op 4 maart met Verhalen van Anton Ripassa en Muziek van Duo Myla Evenement 24 feb, 10:00