Afbeelding

Basischool Futura in Heerenveen: ‘Deze school gun ik ieder kind!’

Educatie

HEERENVEEN - “Een echte Heerenveense… Geboren en opgegroeid in Heerenveen. Ik ben er een tijdje tussenuit geweest, maar sinds zeven jaar woon ik met mijn man en kinderen opnieuw in Heerenveen. Het voelde als thuiskomen. Onze kinderen kregen bijna de leeftijd om naar school te gaan. Het was tijd om een school te kiezen. Dat leek ons best een moeilijke opgave, want er zijn ontzettend veel scholen in Heerenveen. Aan het horen van ervaringen geen gebrek, maar er is één school die is blijven hangen. Basisschool Futura, voorheen de Spoorwijzer. Ik begreep er niks van. Ik ben hier opgegroeid, en woonde er nog dichtbij ook. Waarom kende ik deze school niet? Daarom schrijf ik er graag een stukje over: iedereen zou deze school moeten kennen!

Onze twee oudste kinderen waren ontzettend verlegen, maar op basisschool Futura zijn ze enorm opgebloeid en ik begrijp dat. Het is zo’n liefdevolle school. De kinderen worden allemaal echt gezien, ze komen altijd op de eerste plaats. Daarnaast zijn er korte lijntjes en staan de leerkrachten en directeur buiten tijdens het halen en brengen. Op die manier is er nauw contact en een goede samenwerking met ons als ouders. Dat is heel waardevol. Wat onze kinderen ook nodig hebben; we hebben er goed contact over. Extra begeleiding? Het is ontroerend en dankbaar dat het er is, dat het kan en dat daar extra aandacht voor is, zodat de kinderen die dat nodig hebben toch mee kunnen komen en in liefde kunnen groeien.

Het team aan leerkrachten speelt ontzettend goed in op de leerbehoeften van onze kinderen. Ze leren hen het op een liefdevolle manier met een heleboel kennis en geduld. De kinderen zijn erg blij met hun juffen en meester en gaan met plezier naar school. En de directeur? Daar zijn ze net zo blij mee. Het is zo belangrijk wie de school draaiende houdt en op welke manier. Als juf Fenny er niet is, als ze haar wel verwachten, dan beginnen alle alarmbellen te rinkelen. Ik kan er maar één conclusie uithalen: Iedere school heeft een juf Fenny nodig. Een juf Fenny met haar gouden team.

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 1 uur geleden
Afbeelding
Wie was Abe Lenstra? Sport 1 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 13 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 15 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!
Katlijk komt samen voor speel- en ontmoetingsplek Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00
Afbeelding
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 27 mrt, 18:00