Afbeelding

Wat is er te doen met Pasen in Friesland?

Recreatie & Ontspanning

FRIESLAND - Het paasweekend staat voor de deur en dat betekent dat veel mensen mogen genieten van een lekker lang weekend. Met een beetje geluk komt de zon ook nog even om het hoekje kijken. Reden genoeg om dus wat te gaan doen met de Pasen. RondOm Vandaag deelt hieronder een overzicht van wat er te doen is in het Paasweekend van 2023 in Friesland. 

7 april: Opening Kinderboerderij Sneek (Sneek)

Op vrijdag 7 april viert de Kinderboerderij haar openingsfeest van 10.30 t/m 16.30 uur met vele activiteiten zoals knutselen, sminken, rondleiding door de stal & springkussen.  Bij Kinderboerderij Sneek kun je kennismaken met veel verschillende diersoorten. We hebben een pony en een ezel, maar ook varkens en een knuffelweide met geitjes.

Klik hier voor meer informatie.

7 april: Fenix Festival (Leeuwarden)

Op 7 april, Goede Vrijdag, is het Fenix Festival in De Neushoorn. Dit evenement heeft weliswaar niets met het paasverhaal te maken, toch is het zeker een aanrader als je van muziek houdt. Het gevarieerde programma bestaat uit nieuw talent en gevestigde muzikanten en het genre varieert van indie tot rock en van hiphop tot metal. Na de muzikanten is het de beurt aan diverse Friese DJ’s om de avond helemaal af te maken. 

Klik hier voor meer informatie.

7 april: Mattheus Passion (Heerenveen)

De Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach, één van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek, is natuurlijk de ultieme soundtrack voor de paasdagen. Op Goede Vrijdag 7 april om 20.15 uur kun je in het Posthuis Theater in Heerenveen dit muzikale monument eens op een geheel andere manier beleven: in het Nederlands, hertaald door Jan Rot, en uitgevoerd door zangeres Sharon Kips, bariton Job Hubatka en het muziekensemble Musica Extrema. Oud-nieuwslezeres Noraly Beyer neemt de rol van verteller op zich. 

Klik hier voor meer informatie.

7/8/10 april: Paasshow Boot Akkrum (Akkrum)

Op vrijdag 7, zaterdag 8 en maandag 10 april organiseert Boot Akkrum een Paasshow. Tijdens de Paasshow kunt u zich inschrijven voor een proefvaart met diverse boten op zaterdag 15 april. Kijk voor meer informatie over onze Paasshow en Proefvaartdag op www.bootakkrum.nl.

Klik hier voor meer informatie.

7/8/9/10 april: Paaskermissen in Friesland

In heel Friesland zijn er Paaskermissen waar je kan zwieren en zwaaien tot je er hele zat van bent. Hierbij een overzicht:

Wolvega: Acht-Pilarenplein (8 tot en met 10 april)
Oosterwolde: De Haer (6 tot en met 10 april)
Mantgum: Om E Terp (7 tot en met 10 april)
Drachten: Kryat Ono Plein (5 tot en met 10 april)

8 april: Opening expositie ‘Hait…portret van een hemd’ (Leeuwarden)

Deze prachtige expositie, waar het werk van Hendrik Elings centraal staat, moet je zeker gezien hebben. Op 8 april wordt de expositie geopend in Dorpskerk Huizum. De kunstenaar wordt hierbij geïnterviewd door uitgever Eddy van der Noord en de muziek wordt verzorgd door organist Jelle Rollema. Elings’ schilderijen maken altijd indruk. Zijn schilderijen van dieren en mensen tonen ons allen als kwetsbare wezens. In 2017 won het schilderij ‘Mijn vader had Alzheimer’ de landelijke verkiezing voor het ‘Schilderij van het jaar’. 

Klik hier voor meer informatie.

8 april: Paaseieren zoeken in Langweer (Langeweer)

Paaseieren zoeken voor kinderen uit Langweer en omstreken! Na het paaseieren zoeken kunnen de kinderen limonade drinken en eieren eten bij horecagelegenheid De Drie Zwaantjes in de dorpsstraat van Langweer. 

8 april: Paasbeleving in Tijnje (Tijnje)

Pasen! Op zaterdag 8 april van 11:00 tot 15:00 uur is het weer zover, de paasbeleving bij kaasboerderij ‘’De Gelder’’! Er valt weer van alles te beleven, denk hierbij aan: lammetjes aaien, leuke ponyritjes, de paashaas die rondloopt met lekkere eitjes, je eigen paashaas knutselen en kleine kuikentjes bewonderen. Ook dit jaar hebben we weer een leuke speurtocht die je over de hele boerderij leidt! Los de puzzel op en win een rondje op een grote hakselaar van Loonbedrijf Lolkema tijdens de eerste keer grasmaaien van ons land, hoe cool is dat!

Klik hier voor meer informatie.

8 april: sc Heerenveen - FC Volendam (Heerenveen)

De voetballiefhebber hoeft zich in het paasweekend niet te vervelen. Op 8 april neemt sc Heerenveen het namelijk op tegen FC Volendam in het Abe Lenstra Stadion. 

Klik hier voor meer informatie.

9 april: Paasvuren in Friesland

Op 9 april zijn er verschillende paasvuren in Friesland. In de gemeente Ooststellingwerf vindt je Vesuvius Paasvuur aan De Riete in Elsloo, Paasvuur De Geitefok naast de Oosterwoldseweg 74 in Oldeberkoo en het paasvuur aan de Helomaweg in Fochteloo.

9 april: Choral Evensong (Leeuwarden)

Schola Liturgica zingt een feestelijke paas evensong in de Grote Kerk Leeuwarden. Met muziek van de bekende Engelse componisten, zoals o.a. Charles Wood (dubbelkorige canticles: Collegium Regale) en Chalrls Villiers Stanford (anthem: If ye then be risen with Christ).

Klik hier voor meer informatie.

9 april: Lente Fiets- en Wandeltocht (Leeuwarden)

Op 9 april 2023 organiseert Stichting Spotlights i.s.m. AsUgo de Lente Fietstocht Leeuwarden. Met fietsafstanden van 10, 20 en 30 kilometer. De tochten brengen je langs mooie en verrassende plekken in en om Leeuwarden en dat tijdens Pasen. Meedoen aan een fietstocht is niet alleen leuk voor jezelf, maar ook voor het goede doel. Want met je deelname maak je de organisatie van gratis sportieve evenementen van Stichting Spotlights mogelijk.

Klik hier voor meer informatie over de fietstocht.

Op 9 april 2023 organiseert AsUgo de Lente Wandeltocht Leeuwarden met een fotopuzzeltocht van 2,5 kilometer, leuk voor het hele gezin en wandelafstanden van 5, 10, 15 en 21 kilometer! De tochten brengen je langs mooie en verrassende plekken in en om Leeuwarden en dat tijdens Pasen!

Klik hier voor meer informatie over de wandeltocht.

9 april: Paaseieren zoeken (Leeuwarden)

Ieder jaar worden er op eerste Paasdag paaseieren verstopt in de Kinderboerderij van Leeuwarden door twee paashazen. Vanaf 10 uur zijn jullie welkom om de eieren te zoeken. 

Klik hier voor meer informatie.

9 april: Wollig Landleven Lentefair Oldeberkoop

Een sfeervolle fair in Oldeberkoop op de Doevenkamp. Ruim 70 specialisten presenteren hun producten, creaties en specialiteiten. Als je passie en interesse hebt voor wol, lifestyle en streekproducten, dan kunt u dit niet missen. Heerlijk smullen van de streekproducten, vers gegrilde hamburgers of spareribs, of kom je voor van alles met wol, breien, haken of spinnen? Natuurlijk kun je ook terecht voor leuke homedecoraties, kunst, outdoor, workshops, kleding, lifestyle verzorgingsproducten, beauty en nog veel meer.

Klik hier voor meer informatie.

10 april: PAAS SUP & hup tour (Terherne)

2e PAASDAG, maandag 10 april, organiseren we een gezellige SUP tour rondom Terherne. Zwerven over de mooie kleine poelen met talrijke eilandjes en dikke rietkragen. Een prachtige omgeving om heerlijk tot rust te komen en te genieten. Natuurlijk nemen we ook een kijkje in het pittoreske Terherne zelf, waar het die dag extra gezellig is ivm de opening van het Watersportseizoen. Een prachtige afwisselende route van ca 8km. We sluiten de tour af met een toepasselijk drankje. We suppen in een kleine gezellige groep #smallgrouptour . Vol is Vol.

Reserveren: appje Loesanne 0615261367.

10 april: Paasmarkt (Drachten)

Op 10 april is er een gezellig Paasmarkt in Drachten. Ook is het hele weekend een kermis in Drachten (Kryat Ono Plein, nabij de schouwburg). Van 5 t/m 10 april kun je komen zwieren en zwaaien en genieten van de leukste attracties! Zo zullen de botsauto’s, touwtje trekken, het spookhuis en het eendjesvangen zeker van de partij zijn.

10 april: Aaipop (Nijland)

FR: Peaskemoandei 10 april 2023 is der wer in Aaipop! It grutste Frysktalich festival op ierde sil wer in nijsgjirrich program foar jim yn elkoar draaie!

NL: Paasmaandag 10 april 2023 is er weer Aaipop! Het grootste Friestalige festival op aarde zal weer een nieuwsgierig programma voor jullie in elkaar draaien!

Klik hier voor meer informatie.

10 april: Autocross Makkinga

Stichting Autocross Makkinga onderdeel van de Makkingaster Oudejaarsploeg houdt op maandag 10 april voor de 51e maal de traditionele autocross op Tweede Paasdag. 

Klik hier voor meer informatie. 

10 april: Paasspeurtocht (Damwâld)

Paasmaandag 10 april organiseert openluchtmuseum De Sûkerei in Damwâld een paasspeurtocht. Kinderen kunnen paasletters opzoeken, die samen een woord vormen. Bij een goede oplossing krijgen ze een paassurprise. Tevens is er een sminkster die de kinderen kan omtoveren in een prachtige creatie. Ouders en bezoekers kunnen een rondleiding maken door het openluchtmuseum.

Klik hier voor meer informatie.

10 april: Autocross Kollum (Kollum)

De NAC organiseert al meer dan dertig jaar crossen in Friesland. We beschikken over de snelle kleibaan het ‘van der Schaaf Circuit’ te Kollum waar wij jaarlijks een aantal spannende en sensationele autocrossen organiseren. Klassen bij de NAC: Junioren, Standaard 2000cc, Vrije Standaard, Rodeo, Stockcar F2 en Stockcar F2 Junioren. Aanvang wedstrijden: 11.00 uur Adres baan: Wouddijk 7 9291 LA Kollum.

Klik hier voor meer informatie.

Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 16 uur geleden
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Liefde op het eerste gezicht! Column 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00
Afbeelding
Weerbaarheidstraining voor sekswerkers in Friesland Zorg & Welzijn 1 dec., 10:00
Afbeelding
Bouw Van der Valk hotel Heerenveen grote stap dichterbij Politiek 1 dec., 10:00