Afbeelding
Foto: Nationale Duurzame Huizen Route

Kijk binnen bij een duurzaam huis in de buurt

Wonen

DRACHTEN - Hoe warm voelt het in een geïsoleerde woonkamer? En waar kun je het beste beginnen als je het huis wilt verduurzamen? Ontdek het bij een duurzaam huis op zaterdag 28 oktober en 4 november 2023. De bewoners laten zien hoe zij hun huis hebben aangepakt en delen hun ervaringen met verschillende maatregelen. Kijk welke huizen meedoen op www.duurzamehuizenroute.nl en schrijf je in voor een bezoek.

‘Het wooncomfort van ons huis is flink verbeterd nadat wij duurzame stappen hebben gezet. Ik deel mijn kennis en ervaringen nu graag met anderen tijdens de Duurzame Huizen Route. Van harte welkom bij mijn huis’, vertelt huiseigenaar Erik.

Tijdens een rondleiding vertellen de deelnemende huiseigenaren graag meer over de maatregelen die ze hebben genomen en wat zij achteraf misschien anders zouden doen.  Met deze tips kunnen bezoekers hun voordeel doen voor hun eigen huis.

Voorbeelden in de regio

In de regio Drachten zijn al een flink aantal huizen ingeschreven voor de Duurzame Huizen Route. Wat mooi is, is dat dit een bonte verzameling is van verschillende type woningen. Je kunt onder andere langs gaan bij meerdere vooroorlogse vrijstaande huizen in het buitengebied (Onder andere in Smalle Ee, Ureterp en De Wilgen). Ook in Drachten zelf openen een paar buren hun deuren. 

Schrijf je in voor een bezoek

Honderden huiseigenaren in heel Nederland doen dit jaar mee met de Nationale Duurzame Huizen Route. Kijk welke woningen je kunt bezoeken en schrijf je kosteloos in voor een bezoek via de website: www.duurzamehuizenroute.nl.

Ben je al duurzaam bezig?

Heb jij ervaring met het isoleren van jouw huis, een warmtepomp of een andere klimaatvriendelijke maatregel? Deel je verhaal en meld jouw woning aan als voorbeeld bij de Nationale Duurzame Huizen Route via www.duurzamehuizenroute.nl. 

De Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Wil je meer weten over het duurzaam maken van je huis en de mogelijkheden om energie te besparen? Kom in contact met een huiseigenaar met een duurzame woning en leer van hun ervaringen!

Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 49 minuten geleden
De opvouwbare IVA Traveler 300.
JF Scootmobiel verkoopt opvouwbare scootmobielen Zakelijk nieuws 2 uur geleden
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 16 uur geleden
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 19 uur geleden
Het Wonder van het Elfenbankje (kerstmusical 2023)
De Lawei op zoek naar amateurtalent, audities kerstmusical zijn geopend! Cultuur 19 uur geleden
Afbeelding
Smallingerland werkt aan duurzame, veilige en toegankelijke mobiliteit Politiek 22 uur geleden
Afbeelding
Mr. Film, René Mioch in de Bios Drachten Evenement gisteren
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00