Afbeelding
Foto: Yanick Stuurman/YM Photographer

De Naturij opent nieuw Reptielenhuis

Algemeen

DRACHTEN - Om 11.00 uur stonden er veel (jonge) fans te wachten tot Sterrin Smalbrugge naar buiten kwam. Sterrin opende het nieuwe Reptielenhuis van De Naturij. Zij mag met recht een reptielengek worden genoemd en ze heeft het haar missie gemaakt om mensen te laten zien en te leren hoe bijzonder en belangrijk reptielen zijn.

De verbouwing, een hele klus 

De voorzitter van het bestuur De Naturij, Teo van der Zee, leidde de opening in. Hij blikt terug: 20 jaar geleden opende De Naturij het Vlinderhuis. De oorspronkelijke opzet was een soort vivarium. Door de jaren heen kwamen er steeds meer reptielen bij en op een gegeven moment werd het meer en meer een Reptielenhuis, ook vaak zo genoemd door de eigen medewerkers van De Naturij.

Het gebouw voldeed niet meer aan de huidige eisen en de dieren hadden eronder te lijden. Hoog tijd voor verandering. Tegen de tocht werd een sluis gebouwd, alle verblijven werden geheel gestript, er is aan één kant uitgebouwd en er is veel aandacht geweest voor de isolatie van de nieuwe verblijven.

Alle bedrijven en personeelsleden die mee hielpen om deze bouw te realiseren worden hartelijk bedankt, zonder hun was het niet mogelijk geweest om zoiets moois neer te zetten.

Dieren krijgen een goed plekje op De Naturij

Daarna ging het woord naar Sterrin. Ze vertelde leuke dingen over reptielen en de bezoekertjes waren erg geïnteresseerd en enthousiast. Sterrin demonstreerde wat je moest doen als je op de weg fietst en een adder tegen komt. Een jongedame uit het publiek speelde heel goed een addertje na. Nu weten alle kinderen dat je het beste eromheen kan lopen en de adder met rust laat.

Sterrin vertelt over De Naturij reptielen: Een bezoek aan De Naturij is niet alleen leuk voor jezelf maar je steunt hiermee ook de reptielen in het reptielenhuis. Veel van deze reptielen hebben niet altijd even goed gehad en hebben hier bij De Naturij een goed plekje gekregenBijvoorbeeld Herman de neushoornleguaan. Hij is net nieuw op De Naturij en is gekomen om te genieten van zijn pensioen. Hij heeft bijna zijn hele leven bij iemand gewoond, samen met een vrouwtje. Het vrouwtje overleed en de eigenaar kon door ziekte niet meer voor hem kon zorgen. Op De Naturij kan hij van zijn oude dag genieten, samen met zijn maatje de schildpad. Herman houdt ervan om geknuffeld te worden.

Lucy de slang werd uit een huis gehaald waar ze verschrikkelijk slecht werd behandeld en veel te dik was. Een dier teveel eten geven is ook een vorm van mishandeling. Door de goede zorg die haar gegeven is, is ze een stuk gezonder geworden en is ze naar De Naturij gekomen om te genieten van een groot verblijf. Lucy is door de persoonlijke verzorging een hele lieve slang geworden”.

Het doek omlaag, de deuren open

En toen was het tijd voor de daadwerkelijke opening. Sterrin liet het doek vallen en onthulde de mooie groene letters “Reptielenhuis’. Nadat de deuren waren geopend dromden de bezoekers naar binnen. Het nieuw Reptielenhuis valt duidelijk goed in de smaak; “Wat een ruime verblijven en wat een grote, mooie dieren! 

Ook Sterrin, natuurlijk een reptielenexpert, deelt deze mening. Ze hoopt dat mensen naar De Naturij komen om te zien hoe het moet. Ook omdat De Naturij veel verschillende reptielen laat zien, eigenlijk is elk soort wel vertegenwoordigd.

Sterrins Reptielenreis

Na de opening deed Sterrin nog een boekpromotie van één van haar kinderboeken, Sterrins Reptielenreis. Velen schaften een exemplaar aan. Er waren veel kinderen (en volwassenen) die graag een handtekening wilden en even samen met Sterrin op de foto gingen. Erna hielp Sterrin nog een handje in het Reptielenhuis door de dieren te voeren.

De Naturij kijkt terug op een leuke, geslaagde opening. Het Reptielenhuis is vanaf nu dagelijks geopend voor bezoek.

Over kinderboerderij De Naturij

De Naturij heeft, met 175.000 bezoekers per jaar, Brons behaald voor het ‘Leukste Uitje van Friesland’ voor 2022 en zilver in 2019. Deze prijs is uitgereikt door Het Land van ANWB. De Naturij heeft meer dan 7 hectare speelplezier met veel dieren, een mooie speeltuin, een overdekte Speelhal, springkussen, Spartelbad, Natuurspeelbos, Verkeerstuin, natuur- en ontdekpaden en nog veel meer! De Naturij is het hele jaar geopend en heeft in alle weersomstandigheden veel te bieden.

Kinderboerderij De Naturij, Oude Slingeweg 4, 9204 WS Drachten - www.naturij.nl

Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 8 uur geleden
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 14 uur geleden
Op je laptop kun je goed research doen naar de oorlog in jouw buurt.
Op zoek naar de oorlog van Drachten Historie 18 uur geleden
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00
Afbeelding
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 29 apr, 09:00
Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 28 apr, 18:00
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00