Afbeelding

Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis

Verhalen uit de buurt

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Maak kennis met de grappige Jip.

Hallo allemaal, ik mag mezelf hier voorstellen (wat trouwens best moeilijk is hoor, met die dikke voetjes op een toetsenbord, maar ik doe mijn best). Mijn naam is Jip en ik ben een gesteriliseerd teefje (kruising Maltezer x shihtzu) en geboren in maart 2018. Wat zal ik verder eens over mijzelf vertellen? Behalve dat ik een weelderige haardos heb - waar menig mensenvrouwtje jaloers op kan zijn - die zo af en toe wel kortgeknipt moet worden, en dat ik natuurlijk heel erg lief ben. Ik was eigenlijk nooit alleen thuis, had altijd wel een hondenmaatje om me heen, maar heb in het gastgezin waar ik nu verblijf laten zien dat ik best even alleen thuis kan blijven; ga dan lekker in mijn mandje liggen mijmeren. 


Ik vind andere honden leuk, en ook met katten kan ik goed opschieten. Daar probeer ik weleens mee te spelen, maar dat willen ze niet altijd en dat vind ik trouwens wel raar, want ik doe ze niets. Autorijden vind ik fijn, want ja: je ziet dan namelijk altijd van alles voorbijkomen hè. Daar blijf ik overigens rustig onder hoor, geniet er gewoon van. 

Ze vragen weleens aan mij: Jip, wat vind je van kinderen? Nou, dat weet ik eigenlijk niet want ik ben er niet mee opgegroeid, maar ik denk dat ik liever een plekje heb met wat grotere kinderen. 


Eigenlijk ben ik een gekke meid, want ik ben nergens bang voor (niet dat ik echt stoer te noemen ben, maar ik ben gewoon een gezellig maatje - vind ik zelf). Ik hou wel van aandacht en als ik die niet krijg doe ik soms een leuk trucje; ik ga dan namelijk gewoon recht voor de mens op mijn kontje zitten en kijk ze dan heel erg lief aan en wat denk je? Het lukt bijna altijd… ja dan kan ik heel charmant zijn en mensen moeten daar vaak om lachen. 

Ik geniet van aaitjes en knuffels, maar mag ook graag spelen hoor, vooral met mijn stoffen knuffel of met een bal. En als we gaan wandelen vind ik het wel fijn dat er een baasje aan de lijn zit, want loslopen heb ik nooit gedaan. Tja en meer weet ik zo ook niet over mezelf te vertellen, wel dat ik dus op zoek ben naar een nieuw huisje, maar dat hadden jullie waarschijnlijk al wel begrepen. 


Als u nu denkt dat wij prima bij elkaar zouden passen, dan kunt u contact opnemen met 0561-476211 of u kunt een mail sturen naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Let op: de herplaatsing van deze dieren wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de huisdieren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Jip op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 1 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 3 uur geleden
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 25 apr, 15:00
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 25 apr, 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00