Afbeelding

Lieve Amstel zoekt nieuw maatje

Samenleving

FRIESLAND - SOS huisdieren voor Friesland zet zich in om huisdieren die, om wat voor reden dan ook, niet meer thuis kunnen blijven wonen te herplaatsen in een nieuw, liefdevol gezin. Vandaag vragen ze uw aandacht voor de slimme huishond Amstel. 

Dit is Amstel, een reu en geboren op 26-12-2019. Hij woonde tot voor kort samen met zijn baas, die twee waren de dikste maatjes. Helaas sloeg het noodlot toe, zijn baas werd ziek en er moest afstand van Amstel worden gedaan. Inmiddels zit hij dan ook bij ons in de opvang. Bij een Rottweiler denkt men al snel aan een waak- of erfhond, maar niets is minder waar, nee: Amstel is gewoon een gezellige huishond die graag bij zijn baas in de buurt vertoeft. Hij kan goed even alleen thuisblijven, is niet gewend aan kinderen in huis, maar komt hij ze buiten tegen is dit geen probleem (al plaatsen we hem om deze reden bij voorkeur wel alleen bij kinderen boven de 12). 

Het is een vriendelijke reu die als je hem ontmoet je ook rustig begroet en graag een knuffel bij je komt halen. Met andere honden gaat hij goed om, ziet hij ze al aankomen is hij wel erg alert maar je ziet al snel dat hij wil spelen met groot en klein. En komt hij een ‘kwaadaardige’ hond tegen, dan zal hij daar niet snel op in gaan, nee: dan loopt hij liever maar door. Ziet hij ergens een kat wil hij deze wel even najagen, maar blijft die kat stil zitten zal hij niets doen. 

Voor een autorit is Amstel altijd te porren, doe je de klep open wacht hij keurig tot je zegt dat hij erin mag en als je bent aangekomen op je bestemming zal hij ook nooit uit zichzelf uit de auto springen. Ga je met hem wandelen, dan trekt hij de eerste 10 minuten wel aan de riem, maar hierna loopt hij rustig met je mee en als hij dan ook nog los mag lopen is het helemaal prachtig. Amstel is opgegroeid met weinig commando’s en een zachte hand, hij weet wat ‘zit’ en ‘hier’ betekent, maar dan houdt het wel op. We hebben wel gemerkt dat hij heel snel leert, want tijdens onze eerste wandeling wist hij al snel wat ‘wacht’ en ‘blijf’ was. 


Als het ‘s avonds volgens Amstel bedtijd is vertrok hij naar de slaapkamer van zijn baas waar hij zijn eigen matras had, duurde het nog erg lang voor ook het baasje naar bed ging, dan kwam hij regelmatig even kijken waar diegene bleef. Hij speelt graag met een oude doek, ballen, touw of een stok en zo af en toe even gek stoeien vindt hij ook prachtig. Kortom een geweldige leuke hond waar een nieuwe baas ook echt een maatje aan zal hebben. 

Heeft u interesse in Amstel? Dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 0561-476211 of stuur een mail naar sos.sosdier@outlook.com www.sosdier.nl

Let op: de herplaatsing van Joppe wordt georganiseerd door SOS huisdieren voor Friesland. RondOm Vandaag kan en mag geen uitspraken doen over de huisdieren die door de stichting worden herplaatst. Kijk voor de beschikbaarheid van Joppe op www.sosdier.nl of neem contact op met de stichting.

Afbeelding
Gemiddeld minste misdrijven per inwoner in Friesland 112-Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Hoe de 'Golden Buzzer' de theaterdeuren voor Amilia opent Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Slechts klein deel Friezen gaat op babymoon Persoonlijke verhalen 22 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelconcert Jos van der Kooy in Grote Kerk Drachten Cultuur 22 mei, 10:00
Afbeelding
v.v ONT organiseert Penaltykillers 2024 Sport 21 mei, 15:00
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00