Ilse van der Meulen staat klaar voor het nemen van een vrijebal.

Drachten drukt niet door en SKF houdt punten in Veenendaal

SNEEK - Drachten stond afgelopen weekend opnieuw een lastig karwei te wachten. Na het verlies bij OVVO, moest de ploeg van Simon en Arnold nu in Veenendaal herstel laten zien tegen SKF. De Veenendaalse ploeg stond vooraf op de één na laatste plaats in de competitie, maar werd vooraf bestempeld als een hele lastige opponent. In de heenwedstrijd in Drachten was de groen zwarte formatie veel sterker dan de gasten en ging SKF er met 22-16 af. Maar dat biedt natuurlijk geen garanties voor de terugwedstrijd. Het werd een enerverende pot korfbal, waarin Drachten er net niet in slaagde om de thuisploeg de punten te ontfutselen.

Doelpunten waren duur in de eerste helft. Dit kwam mede door het feit dat beide ploegen hun huiswerk goed hadden gedaan en wisten waar de sterke kanten van de tegenstander lagen. Na de 1-0 van SKF was het Wim die mocht aanleggen voor een vrije bal en de 1-1 aantekende. Dat was zowel het eerste als het laatste doelpunt van Drachten in de eerste 10 minuten. Ze konden niet meelopen met de score van de thuisploeg, waardoor SKF kon uitlopen naar 6-1. Nadat Simon en Arnold voor het eerst de time-out moesten gebruiken om de ploeg weer bij de les te krijgen, begon het langzamerhand beter te draaien aan Drachten kant. Maurits en Milan scoorden beiden van afstand en na een strafworp van Bente en een afstander van Femke sloot Drachten met nog 8 minuten te spelen weer aan (6-5). Vlak voor de rust liep de thuisploeg weer uit naar 8-5, wist Wim opnieuw uit een vrije bal de 8-6 aan te tekenen, maar was het SKF dat het slotakkoord gaf voor de eerste helft door een raak afstandsschot. Ruststand 9-6.

In het tweede bedrijf kwam Drachten een stuk beter voor de dag. Een doorloopbal van achtereenvolgens Ilse en daarna Wim, zorgden ervoor dat het gaatje weer op 1 doelpunt kwam (9-8) en dat verschil bleef in het eerste deel van de tweede helft een beetje gehandhaafd. Na de 10-8 was het Arjen die met een uitstarter de 10-9 maakte en na de 11-9 van SKF was het Milan die van afstand raak schoot. Na de 12-10 was het tweemaal Ilse die het gaatje definitief dichte naar 12-12. Er was toen nog een kwartier te gaan en het leek er even op dat de wedstrijd kantelde in het voordeel van Drachten. Maar de Drachtsters drukten niet door.

De 13-12 van SKF viel te snel na de gelijkmaker en ook de 13-13 van Milan werd vrijwel direct gevolgd door de 14-13 van SKF. Nadat Drachten de kans op de 14-14 liet liggen, was het de thuisploeg die wel de korf wist te vinden en dus was het verschil weer twee doelpunten (15-13). Beide ploegen kregen een extra time-out doordat de paal het het aanvalsvak van SKF het begaf en voordat er een nieuwe paal geïnstalleerd was, waren we een dikke minuut verder. Wim wist met nog 10 minuten op de klok de aansluiting opnieuw te vinden door van afstand raak te schieten (15-14), maar nog geen 5 seconden later was de bal bij SKF ook door het mandje gegaan, zodat de voorsprong van 2 voor de thuisploeg in tact bleef.

Arjen maakte via een klein kansje opnieuw de aansluiting, maar daarna stokte de productie bij Drachten even en kon de thuisploeg, langzaam de wedstrijd naar zich toe trekken. Twee afstanders zorgden voor een 18-15 tussenstand, waarna Milan met nog 4 minuten op de klok de 18-16 maakte. De ingevallen Redmar maakte 3 minuten voor tijd de aansluiting 18-17, maar SKF beantwoordde dit direct (19-17). In de laatste minuten miste Drachten nog een aantal kansen om opnieuw de aansluiting te vinden waarna SKF vlak voor tijd de laatste goal maakte. Eindstand 20-17.

Drachten blijft de tweede plaats in de stand op de ranglijst vasthouden, maar koploper SCO dat in en tegen Heerenveen wél wist te winnen, loopt nu uit en heeft behalen van het kampioenschap in eigen hand. Drachten kan de laatste wedstrijden vrijuit korfballen en wie weet wat er dan nog te halen valt. Te beginnen met de thuiswedstrijd op 11 maart tegen Heerenveen. Het tweede wist zaterdag bij SKF 2 wél te winnen en pakte daarmee belangrijke punten in de strijd om handhaving. Op 11 maart speelt het tweede om 18:15 uur tegen de nummer laatst uit de poule, ZKV 2 uit Zaandam. De derby tussen Drachten en Heerenveen staat om om 20:00 uur gepland in onze eigen SNIJ Noord hal.

Winnende ONT trein dendert nog even voort Sport 15 uur geleden
In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva Algemeen 17 uur geleden
Grote belangstelling opening tentoonstelling Made in Fryslân: 100 jaar design Evenement 19 uur geleden
Opening infocentrum Waterbouw.nl Sport 21 uur geleden
Foto ter illustratie
Training Energieboswachter gestart - Friese jongeren doen mee! Algemeen 14 apr, 18:00
Schoolvakantie? Voorlezen en Knutselen bij Bibliotheken Mar en Fean Cultuur 13 apr, 18:00
Aangescherpte maatregelpakketten geven zicht op uitvoering FPLG Algemeen 12 apr, 18:00
Voor eindexamen studeren in de bieb Educatie 12 apr, 15:00