Terugblik voetbalweekend regio Drachten

DRACHTEN - Afgelopen weekend mochten er eindelijk weer wedstrijden worden gespeeld. Zo mochten ook Drachtster Boys en VV ONT uit Opeinde weer de velden betreden. Zij werkten beide een oefenwedstrijd af als voorbereiding op komend weekend, wanneer de competitiewedstrijden uit de eerste seizoenshelft worden ingehaald.

Eind november speelden deze clubs hun laatste wedstrijd. Daarna volgde er een lockdown, kon er lang niet worden getraind en wedstrijden mochten logischerwijs ook geen doorgang vinden. Het was een verademing dat er dit weekend weer gevoetbald mocht worden, met publiek. Dit was te merken aan de spelers, trainers en toeschouwers.

Foto door Tibbesma Fotografie

Drachtster Boys

Drachtster Boys oefende in eigen huis tegen Harkemase Boys. De Derby der Friese Wouden, zoals de wedstrijd tussen beide teams wordt genoemd, eindigde in 3-4. Harkemase Boys kwam zonder echt gas te geven al snel op een 0-3 voorsprong. Een moeilijke dag voor de club uit Drachten dreigde. Op slag van rust zorgde Anton Vredevoort voor de aansluitingstreffer. Hij bracht de stand op 1-3 bij rust.

In de tweede helft kwamen de Drachtsters iets beter voor de dag. Toch was het Harkema dat in de 70ste minuut op een 1-4 voorsprong kwam. Niet veel later volgde echter de 2-4 na een prachtig schot van Sicco Bouwer. In de 81ste minuut zorgde invaller Bram van der Wal zelfs nog voor de 3-4. Dat was ook de eindstand. Een knappe prestatie van Drachtster Boys, Harkemase Boys speelt immers twee divisies hoger. Volgende week hervat Drachtster Boys de competitie met een thuiswedstrijd tegen Zeerobben.

Bron: Drachtsterboys.nl

VV ONT

ONT versloeg tweedeklasser Veenwouden zaterdag met 6-3. Michel Weisser was de gevierde man bij ONT, hij scoorde vijfmaal. Hoewel er al in de eerste minuut twee kansen waren voor de uitploeg, kwam ONT vijf minuten later op 1-0. Na knullig balverlies van de Opeinders kwam Veenwouden weer langs zij. Maar lang van deze goal genieten zat er niet in. Een kwartier later nam de thuisploeg opnieuw de leiding. Na een rebound scoorde Weisser de 3-1, wat ook de ruststand betekende.

ONT ging in de tweede helft door waar het in de eerste helft mee bezig was. In de 53ste minuut maakte Weisser de 4-1. Drie minuten later was het weer Veenwouden die het net wist te vinden via een vrije trap. Uit een strafschop maakte Weisser zijn vijfde goal en de 5-2. 5-3 werd het door een puntertje van Veenwouden. Een zesde goal voor Weisser kwam er niet, de zesde goal van ONT wel. Op aangeven van de ontketende Weisser zorgde Jurjen Veenstra voor de eindstand: 6-3.

ONT kwam aanvallend prima voor de dag. Dat was ook af te lezen aan het aantal goals, waar niks op aan te merken was. ONT legde veel energie in de wedstrijd waar Veenwouden het zichtbaar lastig mee had. Deze speelwijze heeft ook een kanttekening, omdat er veel energie in het spel wordt gelegd is de kans op tegendoelpunten ook groter. De drie tegengoals kwamen dan ook uit situaties van balverlies of te slap ingrijpen.

Dinsdag 1 februari speelt ONT nog een oefenwedstrijd tegen WTOC uit Oudwoude, alvorens het echte werk weer mag beginnen in de competitie tegen Berlikum.

Bron: vvont.nl - auteur: Sjouke Walinga

Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 1 uur geleden
Lintjesregen 2024 Smallingerland Algemeen 10 uur geleden
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt gisteren
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 28 apr, 15:00
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 28 apr, 12:00
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 28 apr, 08:00
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00