Afbeelding

Drachten is een lichtend voorbeeld voor seizoensverlenging

Samenleving

DRACHTEN – Afgelopen woensdag kwamen ruim 50 ondernemers en betrokkenen uit de toeristische sector van Smallingerland en omgeving om te netwerken, presentaties aan te horen en om samen om de lichtroute te lopen.

“Drachten heeft alles, maar ook weer net niks,” zakelijk leider van het evenement Licht op Drachten Lieuwe Krol deelde deze avond zijn visie. Hij was van mening dat Drachten en Smalingerland een sterker profiel moet krijgen. “Het is een innovatieve maakstad en daar past techniek in de vorm van licht goed bij.”

“Wij zijn erg blij met dit initiatief en hebben daarom ook meegewerkt.” Elizabeth Pilat, aanjager van de stichting Platform Gastvrij Smallingerland ziet veel kansen. “Met deze evenementen bieden we toeristen ook in de winter een mooie reden om naar Fryslân te komen.”


Marcel van Kammen

Rigtje Monsma van de Admiraliteitsdagen in Dokkum kwam langs om tips en tricks te delen. Hoe zorg je ervoor dat het evenement allure krijgt? Hoe houd je de verschillende partijen op één lijn? Verbinding was het sleutelwoord: “Het is mooi om te zien hoe in Drachten, een plaats met een totaal andere identiteit als Dokkum, dezelfde kernwaarde centraal staat als bij ons als het gaat om toerisme: verbinding!” aldus Monsma.

Na de presentaties en een stamppotbuffet gingen de deelnemers in drie groepen op pad. Onder leiding van de gidsen van Smelne’s Erfskip liepen ze de lichtroute én kregen ze historische kennis over Drachten en omgeving. Pier Hager van Paviljoen de Leyen uit Rottevalle: ”Wat een prachtig evenement. Drachten is een lichtend voorbeeld voor het verlengen van het toeristenseizoen in Fryslân!”


Marcel van Kammen

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 7 uur geleden
Theater Na de Dam 2023
De Lawei zoekt jongeren voor Theater Na de Dam Evenement 10 uur geleden
Noël Mulder is op jacht naar de bal en probeert zich te ontworstelen aan een tegenstander. Foto Robert Wagter.
Degradatiekraker levert ONT maar één punt op Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Erwin Java en Sean Webster presenteren gezamenlijk album in Iduna Evenement 16 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Realisatie derde sociale zelfoogsttuin in Fryslân Samenleving 1 mrt, 10:23
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00