Leden van Agora Club Súd East Fryslân i.o. overhandigen het bedrag van de paasactie, verstopt in de taart en de bakkersmuts, aan de Blooming Bakery-bakkers Ynse de Boer en Henk Markus.
Leden van Agora Club Súd East Fryslân i.o. overhandigen het bedrag van de paasactie, verstopt in de taart en de bakkersmuts, aan de Blooming Bakery-bakkers Ynse de Boer en Henk Markus.

Eerste actie Agora Club Súd East Fryslân i.o. levert € 1500,- op voor Blooming Bakery en Fier

Samenleving

DRACHTEN - Pas in september wordt de nieuwe Agora Club Súd East Fryslân officieel opgericht, maar nu al is een eerste cheque aan een goed doel overhandigd. Het gaat om een bedrag van € 1500,50. Het geld is opgehaald met een paasactie en inmiddels overhandigd aan Blooming Bakery van Fier in Leeuwarden.

Blooming Bakery is een sociale onderneming waar brownies en ander lekkers met zorg en liefde wordt bereid door cliënten van Fier, het landelijke expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Onder begeleiding van gekwalificeerde bakkers en vrijwilligers krijgen zij de kans hun talenten te ontdekken en zich verder te ontplooien.

De tien enthousiaste dames van Agora Club Súd East Fryslân i.o. hebben in maart honderden paasproducten van Blooming Bakery verkocht. Niet alleen om hiermee meer naamsbekendheid aan deze bijzondere bakkerij te geven, maar ook om geld in te zamelen voor Fier. Uiteindelijk is door de dames zelf een bedrag van € 900,50 opgehaald. Daarbij hebben leerlingen van csg Bogerman in Sneek, waar één van de Agora-leden lesgeeft, ook nog eens een flinke duit in het zakje gedaan. Met hun project voor economie hebben ze € 600,- verdiend wat geheel aan de paasactie is gedoneerd.

Stappen naar zelfstandigheid

De bakkers Ynse de Boer en Henk Markus zijn ontzettend blij met het totaalbedrag. „De bakkerij biedt per dagdeel werk aan zo’n acht meiden die slachtoffer zijn van geweld. Op jaarbasis helpen we 130 meiden op weg bij hun stappen naar zelfstandigheid”, zegt bakker Henk trots.

Met donaties die de bakkerij ontvangt, kan onder andere geïnvesteerd worden in nieuwe machines. Een deel van de paasactie wordt waarschijnlijk gebruikt voor een leuk uitje voor de cliënten. Henk: „Dat hebben ze dik verdiend, want wat hebben ze hard gewerkt om alle producten voor de actie tijdig klaar te krijgen.” 

Afbeelding
Zomerse leestips van Bibliotheek Drachten Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Een leuk en inhoudelijk dagje uit op zaterdag 20 augustus Evenement 13 aug, 12:00
Afbeelding
Check dit voor je met de auto op vakantie gaat! Algemeen 13 aug, 08:00
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetsterzwaag Evenement 12 aug, 15:54
Afbeelding
Het wordt warm! Dit kan je doen om toch koel te blijven Wonen 12 aug, 14:00
Afbeelding
Friezin Laura Vlasblom doet mee aan Expeditie Robinson Samenleving 12 aug, 10:25
Afbeelding
Zo houd je je huisdier koel tijdens de hitte Algemeen 11 aug, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomst voor mensen met longkanker en hun familie in Medisch Centrum Leeuwarden Gezondheid 10 aug, 18:00