Afbeelding
Foto: Sybren de Jong

Inzamelactie ROC Friese Poort levert Care For Kenya 3.375 euro op

Algemeen

DRACHTEN - Medewerkers van ROC Friese Poort hebben 3.375 euro opgehaald voor stichting Care For Kenya. Op de campus in Drachten overhandigden vestigingsdirecteuren Dick ter Wee en Folkert Sonsma donderdag 20 januari een cheque met het bedrag aan de stichting.

Inzamelactie Medewerkers van ROC Friese Poort konden er voor kiezen om hun kerstgeschenk aan een goed doel te doneren. ROC Friese Poort koos voor stichting Care For Kenya. Een organisatie die zich inzet voor kansarme Keniaanse kinderen. Zij ondersteunen hen onder andere bij onderwijs, huisvesting en welzijn. In totaal heeft de inzamelingsactie 3.375 euro opgebracht.

Speeltoestellen 

Het door ROC Friese Poort opgehaalde bedrag wil de stichting besteden aan het opknappen van bestaande speelterreinen en het aanschaffen van nieuwe speeltoestellen. “Voor kinderen is het ontzettend belangrijk dat zij kunnen spelen,” aldus Gerda van Care For Kenya. “Er waren tijden dat kinderen in Kenia nauwelijks naar buiten konden.”

‘Elk kind heeft recht op een mooi leven’ Care For Kenya biedt niet alleen geldelijke ondersteuning, ze verhogen ook de zelfredzaamheid van de Kenianen. “Samen met onze sponsors bieden wij de kinderen wat ze nodig hebben om een zo volwaardig mogelijk leven te leiden. Dat betekent geen tekorten in basisbehoeften, faciliteren van onderwijs en het geven van therapieën. Elk kind heeft recht op een mooi leven,” betoogt Gerda vurig.

Afbeelding
Boeren houden koeien binnen: protest tegen stikstofbeleid Samenleving 16 minuten geleden
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Verzorgingsproducten gezocht voor Weggeefkast Bibliotheek Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Cybercriminaliteit in Friesland neemt af met 22,8% Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa Wijnja: dit is wat ik vind van ‘cancel culture’ Column 19 uur geleden
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen gisteren
Afbeelding
Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetstezwaag: speciale rondleidingen Recreatie & Ontspanning 23 mei, 10:00
Afbeelding
Arriva verbindt zich opnieuw aan Tall Ships Races Harlingen Evenement 22 mei, 20:00