Afbeelding
Foto: Sybren de Jong

Inzamelactie ROC Friese Poort levert Care For Kenya 3.375 euro op

Algemeen

DRACHTEN - Medewerkers van ROC Friese Poort hebben 3.375 euro opgehaald voor stichting Care For Kenya. Op de campus in Drachten overhandigden vestigingsdirecteuren Dick ter Wee en Folkert Sonsma donderdag 20 januari een cheque met het bedrag aan de stichting.

Inzamelactie Medewerkers van ROC Friese Poort konden er voor kiezen om hun kerstgeschenk aan een goed doel te doneren. ROC Friese Poort koos voor stichting Care For Kenya. Een organisatie die zich inzet voor kansarme Keniaanse kinderen. Zij ondersteunen hen onder andere bij onderwijs, huisvesting en welzijn. In totaal heeft de inzamelingsactie 3.375 euro opgebracht.

Speeltoestellen 

Het door ROC Friese Poort opgehaalde bedrag wil de stichting besteden aan het opknappen van bestaande speelterreinen en het aanschaffen van nieuwe speeltoestellen. “Voor kinderen is het ontzettend belangrijk dat zij kunnen spelen,” aldus Gerda van Care For Kenya. “Er waren tijden dat kinderen in Kenia nauwelijks naar buiten konden.”

‘Elk kind heeft recht op een mooi leven’ Care For Kenya biedt niet alleen geldelijke ondersteuning, ze verhogen ook de zelfredzaamheid van de Kenianen. “Samen met onze sponsors bieden wij de kinderen wat ze nodig hebben om een zo volwaardig mogelijk leven te leiden. Dat betekent geen tekorten in basisbehoeften, faciliteren van onderwijs en het geven van therapieën. Elk kind heeft recht op een mooi leven,” betoogt Gerda vurig.

Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 51 minuten geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 51 minuten geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 12 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 14 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 17 uur geleden
Afbeelding
ALDI Drachten tijdelijk dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 20 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport gisteren
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00