Foto onder van links naar rechts: Joyce van Deutekom (ANWB Eropuit), vertegenwoordigers Park Vijversburg, Puur Terschelling, Botanische tuin De Kruidhof hortus van Fryslân en Stella Gommans.
Foto onder van links naar rechts: Joyce van Deutekom (ANWB Eropuit), vertegenwoordigers Park Vijversburg, Puur Terschelling, Botanische tuin De Kruidhof hortus van Fryslân en Stella Gommans.

Puur Terschelling is het ‘Leukste uitje van Friesland 2023’

Recreatie & Ontspanning

FRIESLAND - Puur Terschelling is verkozen tot ‘Leukste uitje van Friesland’. Dat blijkt uit de ANWB-verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland 2023’. Vertegenwoordigers van Puur Terschelling hebben vandaag tijdens de feestelijke prijsuitreiking een gouden award ontvangen. De zilveren en bronzen award gaan naar twee nieuwkomers in de top 3; Park Vijversburg en Botanische tuin De Kruidhof hortus van Fryslân. 

Winnaars Leukste Uitje van Friesland 2023: D gouden award is voor Puur Terschelling in Oosterend op Terschelling. De zilveren award rijkt de ANWB uit aan Park Vijversburg in Tietjerk. De bronzen award gaat dit jaar naar Botanische tuin De Kruidhof hortus van Fryslân in Buitenpost

Maar liefst 96.000 stemmen zijn uitgebracht op de genomineerde uitjes, zowel op landelijk niveau als per provincie. ANWB-leden hebben tijdens de verkiezing gestemd op het uitje dat zij het meest waarderen. Voor de provincie Friesland lichten enthousiaste bezoekers van Puur Terschelling hun stem toe: “Bij dit bedrijf kun je echt zien dat de klant op nummer één staat, niks is teveel voor ze”, “Een bedrijf waar je je echt gast voelt!”, “Er hangt altijd een leuke sfeer en ze doen er alles aan om het iedereen naar de zin te maken”. Bezoekers hebben het favoriete uitje beoordeeld op aanbod, faciliteiten, klantvriendelijkheid, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer.

Onderzoek: belangrijkste aspecten uitjes 

Uit onderzoek* van de ANWB blijkt dat een groot deel van de Nederlanders een uitje in eigen provincie belangrijk (46%) vindt. Voor entree wil de helft van de bezoekers maximaal 20 euro uitgeven en bijna een derde betaalt tot 50 euro per persoon. Wel willen bezoekers minder betalen voor parkeren. Tickets worden grotendeels vooraf gekocht en ticketacties en aanbiedingen blijven populair (52%). Eenmaal bij het uitje letten de bezoekers ook op de faciliteiten als eten en drinken, er moet een gezond aanbod zijn zonder meerprijs. In de coronaperiode zijn tijdsloten en reserveren van een datum ingevoerd. De meerderheid van de bezoekers (74%) ervaart het reserveren van een datum als prettig.

Sinds 2010 organiseert de ANWB de verkiezing van het ‘Leukste uitje van Nederland’. De verkiezing is onderdeel van ANWB Eropuit. Kijk voor alle winnaars van de Leukste uitjes per provincie en de winnaar van Leukste uitje van Nederland op www.anwb.nl/leuksteuitje.

Voorstelling: Laagland. Het Nationale Theater
Kapitaalinjectie voor natuurherstel in Friesland Natuur 1 uur geleden
Afbeelding
Complimentendag: Friezen geven meeste complimenten, Groningers de minste Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Podiumtechniekdag op 23 maart in De Lawei Cultuur 18 uur geleden
Wat een knapperd hè?
Lieve Casper zoekt een nieuwe mand Samenleving 21 uur geleden
Afbeelding
Van houten skûtsjes naar ijzeren skûtsjes door Jelmer Kuipers Historie 23 feb, 18:00
Afbeelding
Taxatieavond in Hotel Drachten. Historie 23 feb, 15:00
Het team van Albert Heijn De Marke
Albert Heijn De Marke even dicht voor verbouwing Algemeen 23 feb, 13:21
Al eerder werd er gestunt met grote kortingen bij TinQ.
TinQ stunt opnieuw: 33 minuten tanken voor €1,33 in Drachten Algemeen 23 feb, 12:01