Martijn Werkhoven, ook wel bekend als Raptiel, geeft op 2 februari een eigen show in de Neushoorn.
Martijn Werkhoven, ook wel bekend als Raptiel, geeft op 2 februari een eigen show in de Neushoorn. Foto: Ilva Stoelwinder

Raptiel presenteert in januari zijn gloednieuwe nieuwe album: Fryske Daddy!

Persoonlijke verhalen

LEEUWARDEN - In januari presenteert Martijn Werkhoven, beter bekend als de Friese TikTok-sensatie Raptiel (@raptiel5), zijn gloednieuwe album: Fryske Daddy. In het verlengde daarvan, organiseert Martijn op 2 februari een fabelachtige show in de Neushoorn in Leeuwarden om het album te promoten. “Het belooft een geweldige avond te worden vol entertainment. Een combinatie van typetjes, muziek, video en bekende gasten. Komt dat dus zeker zien”, zegt hij enthousiast. 

Met ruim 30.000 volgers op TikTok en meer dan een miljoen likes op zijn humoristische sketches, muziek en video’s, timmert Raptiel hard aan de weg. Martijn creëert met zijn unieke Friese invalshoek herkenbare situaties die hij op een leuke manier uitvergroot. Altijd zonder oordeel en zonder mensen te kwetsen. “Heel veel van mijn video’s zijn gebaseerd op mijn moeder, maar ik zie de sketches meer als een vorm om haar te eren en hoe trots ik op haar ben. Het feit dat de video’s voor veel mensen herkenbaar zijn, maakt dat ze een connectie voelen.” 

Sterke connectie met fanbase

Die connectie voelt Martijn steeds sterker met zijn fanbase. “Er ontstaan hele bijzondere dingen. Het aantal volgers op TikTok stagneert momenteel wat, maar de volgers die ik heb, zijn enorm trouw en ik voel enorm veel waardering. Dat geeft heel veel energie, motivatie en inspiratie om nieuwe content te maken. Ik zit echt boordevol met leuke ideeën.” 

Een eigen, complete show

Martijn vertelt dat hij op het moment veel mooie samenwerkingen heeft lopen, het gemiddelde aantal reacties op de video’s flink omhoog is gegaan en dat hij in januari zijn gloednieuwe album Fryske Daddy zal presenteren. Daarnaast staat er een hele leuke show in ‘zijn’ Neushoorn op het programma, de plek waar hij als bezoeker zelf ook regelmatig te vinden is. “Ik vind de Neushoorn een prachtige plek met een hele mooie zaal. Ik ben er mijn hele leven al te vinden en dat ik er nu zélf een show mag geven, vind ik echt fantastisch. Ik heb twee keer eerder een (muziek)voorstelling mogen geven in het Neushoorn Café, maar dit wordt echt een complete show waarbij letterlijk en figuurlijk alle zintuigen geprikkeld zullen worden. Ik hoop dan ook dat er heel veel mensen op de show af komen.” 


Foto: Ilva Stoelwinder

Dat ik nu zélf een show in de Neushoorn geef, is fantastisch.

Al veel kaarten verkocht

Dat lijkt zeker de goede kant op te gaan, want op het moment van schrijven zijn er maar liefst 210 kaarten verkocht. “En dan te bedenken dat er eigenlijk nog maar heel weinig bekend is over invulling van de show; daar ben ik zo dankbaar voor, dat kun je je bijna niet voorstellen”, vertelt Martijn ontroerd. “Ik hoop dat we de zaal kunnen uitverkopen en dat we de show tot een jaarlijks terugkerend iets kunnen maken. Als dit goed gaat, is er vast nog meer mogelijk. Ik kan niet wachten tot het 2 februari is en ik de mensen mag entertainen.” 

Fryske Daddy

Over de show op 2 februari, welke net als het album de naam Fryske Daddy heeft, wil Martijn nog niet teveel prijsgeven. Wel zullen de acht nummers van het album voorbij komen, waaronder de reeds uitgebrachte nummers: ‘Ferjit Om Te Dûnsjen en Verliefd Op Je Mem. Daarnaast zal Martijn zijn typetje ‘Fryske Daddy’ uiteraard een hoofdrol spelen tijdens de show. “Fryske Daddy is een beetje een smeerlapje. Een nette jongen met glad haar, een bloesje en hij heeft geen platte mond als het op vrouwen aankomt”, lacht Martijn. “Het zal een feest van herkenning worden.” 

Persoonlijke aspect behouden

De eigen show past uitstekend in de toekomstdromen van de jonge Content Creator. Op de vraag wat nu zijn ideaalbeeld is, antwoordt hij: Dit soort shows. Ik leef op dit moment dus eigenlijk mijn droom. Ik kan wel zeggen dat ik het nóg groter aan zou willen pakken, maar ik wil juist het persoonlijke aspect niet verliezen. Het is behapbaar en ik kan geheel mijn eigen invulling aan de show geven, dat vind ik heel belangrijk. Voor mij is het meest waardevol dat mensen het vet vinden en graag nog eens terug willen komen. Datzelfde geldt voor mijn samenwerkingen en video’s op TikTok. Mensen vragen wel eens aan me: wat is dit jaar je doelstelling qua volgers? Dan zeg ik: ik maak content voor mijn trouwe fanbase, daar doe je het uiteindelijk voor!” 

Wil jij erbij zijn op vrijdag 2 februari? Koop dan nu je tickets via: www.neushoorn.nl/production/raptiel-fryske-daddy/

Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 2 uur geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 5 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 7 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 9 uur geleden
Tenzij er nog kou komt mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nij Smellinge en ZuidOostZorg experimenteren met muziek op IC Zorg & Welzijn 25 apr, 15:00
De Nederlandse vlag, die op 4 mei in het hele land halfstok hangt.
4 mei dodenherdenking in Drachten Verhalen uit de buurt 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00