Afbeelding

‘s Heeren Loo - Talentencentrum Het Kompas

Gezondheid

Heb je NAH of een chronische neurologische aandoening? Dan ben je voor dagbesteding welkom bij Talentencentrum Het Kompas in Drachten aan de Zool 60. Je kunt bij ons terecht met een WLZ- of WMO-indicatie.

Op het Talentencentrum kun je terecht voor ondersteuning op het gebied van werk, training/vorming en vrije tijd. Vrijwilligers en professionele begeleiders helpen om je doelen te bereiken. Door deel te nemen aan onze activiteiten train je je vaardigheden, werk je aan je persoonlijke doelen en ontmoet je andere lotgenoten.

Wij hebben de beschikking over een eigen sportschool, waar je aan de hand van professionele trainers kunt sporten. Denk hierbij aan kracht/hersteltraining, (Parkinson)boksen, cardiotraining en cognitief-fitness. Deze sportschool is volledig prikkelarm en ruim ingericht voor rolstoelgeboden cliënten.

Ook hebben wij een houtwerkplaats waar o.a. meubels worden opgeknapt. Verder hebben we nog muziek-activiteiten, creatieve-activiteiten, klaverjas-activiteiten, taalfitles, babyspullen sorteren en bieden we schildercursussen aan. 1 van onze nieuwe activiteiten is RGM, de Ronnie-Gardiner-Methode dit is een oefenmethode waarmee muziek wordt ingezet om beweging, spraak en cognitie te stimuleren.


Tussen de middag kan er gezamenlijk worden geluncht in onze kantine, hierbij wordt er ook gedacht aan het sociale aspect. Wij weten dat onze doelgroep baat heeft bij rustmomenten, daarom hebben we een rustruimte met meerdere bedden tot onze beschikking. Tevens zijn er verschillende hulpmiddelen en MIVA-toiletten aanwezig.

Wil je meer weten over het Talentencentrum? Neem dan contact op met onze Klant & Advies: 088-0379030. Dan plannen wij een rondleiding/kennismakingsgesprek in.

Afbeelding
Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 8 uur geleden
Zomer
Zomerpakkettenactie Present Smallingerland Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 14 uur geleden
Afbeelding
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00