Afbeelding
Foto:

Lustrumeditie Coole Kidsnacht bij Friese musea

Evenement

FRIESLAND - Vrijdag 14 oktober wordt de herfstvakantie in Friesland afgetrapt met de vijfde editie van de Coole Kidsnacht. Vijftien musea openen na sluitingstijd hun deuren voor kinderen tot en met 12 jaar. Tussen 17.00 en 21.00 uur zijn er allerlei coole en leerzame activiteiten te doen.

Van speurtocht tot slaapfeestje

Voor deze lustrumeditie halen de musea alles uit de kast. Zo kun je in museum ‘t Kiekhuus in Wolvega op boevenjacht en bij museum De Sûkerei in Damwoude speuren naar puzzelstukken. In het Fries Landbouwmuseum is het dit jaar letterlijk een ‘Coole Kidsnácht’: kinderen mogen de hele nacht doorbrengen in het museum, en er zelfs slapen. Met spannende verhalen en een nachtelijke speurtocht belooft het een heus slaapfeestje te worden, inclusief ontbijt.

Vijfde editie

Al jaren is de Coole Kidsnacht een succes, en zelfs in coronatijd ging deze door. “Zowel bezoekers als musea spreken elk jaar vol enthousiasme over de avond”, aldus Mirjam Pragt van Museumfederatie Fryslân. De Coole Kidsnacht is een initiatief van het Fries Educatief Platform (FEP) en Museumfederatie Fryslân. Doel is om kinderen te laten ervaren dat een museum behalve leuk en leerzaam ook avontuurlijk kan zijn.

Deelnemende musea

Museum De Sûkerei (Damwoude), Museum Dokkum, Museum Heerenveen, Museum en Houtstad IJlst, Museum Joure, Kazemattenmuseum (Kornwerderzand), Museumhuis van Eysinga, Natuurmuseum Fryslân, Fries Museum (allen Leeuwarden), Fries Landbouw Museum (Goutum), ‘t Fiskershúske (Moddergat), Fries Scheepvaart Museum (Sneek), Fogelsangh-State (Veenklooster) en Museum ‘t Kiekhuus (Wolvega). Bij Natuurcentrum Ameland vindt de Coole Kidsnacht een week later plaats.

Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op www.museum.frl/coolekidsnacht.

Afbeelding
!
Afbeelding
Friezin Janke Reitsma raakt met debuut ‘Niets ontgaat ons’ Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
“Het is en blijft je kind” Samenleving 21 uur geleden
Afbeelding
Deze Friese gemeente heeft de hoogste energiequote Duurzaamheid 27 nov, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: 37,9% meer cybercrime-misdrijven in Friesland Samenleving 26 nov, 12:00
Afbeelding
Column Désirée Van Dijk-Attema: Nummer 7 Column 26 nov, 08:00
Afbeelding
Ondersteun deze winter jouw gezondheid Gezondheid 25 nov, 18:00
Afbeelding
“We zijn enorm trots op wat we bereikt hebben” Samenleving 25 nov, 15:00
Afbeelding
Als sterven dichtbij komt.. Gezondheid 25 nov, 12:00