Afbeelding
Foto: Ruben van Vliet Fotografie

Middeleeuwse figuren komen ‘s avonds tot leven in het Fries Museum

Cultuur

LEEUWARDEN - Op vrijdagavond 14 oktober verandert het Fries Museum in een feestelijk festivalterrein voor jong en oud. Kruistochtvaarders, vrije Friezen, troubadours, jonkvrouwen, pestlijders of de beruchte Grutte Pier: tijdens Coole Kidsnacht 2022 komen ze allemaal tot leven!

Met een uitgebreid activiteitenprogramma wordt het museum een zinderende belevenis – in het bijzonder voor families. Ga op zoek naar de middeleeuwse figuren in de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur tijdens een spannende vossenjacht. Maak fabeldieren in een middeleeuwse workshop. Laat jezelf fotograferen als een ridder door theatervormgevers en fotografen Vida en Amir. En geniet van een extra lekker – maar ongezond – diner en een slaapliedjesconcert in kindercafé De Doorzakkertjes. Reserveer kaarten via friesmuseum.nl/tickets.  


Foto - Ruben van Vliet

Middeleeuwse vossenjacht

Tijdens Coole Kidsnacht gaan kinderen in een spannende vossenjacht in teams op zoek naar verschillende middeleeuwse figuren uit de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur. Samen maken ze kennis met onder andere nonnen, kruistochtvaarders en vrije Friezen uit Tota Frisia, waaronder de bekende en beruchte Grutte Pier. Het team dat de meeste vossen vindt wint de vossenjacht. 

Maak een fabeldier

Mythen, sagen, legenden, sprookjes en verhalen staan in de middeleeuwen vol met fabeldieren. Het zijn zelfverzonnen mythische monsters, vaak met eigenschappen van verschillende dieren en mensen. Sommige fabeldieren kunnen bijvoorbeeld praten. Ook nu nog spreken de dieren uit het rijk der fabelen tot de verbeelding. Tijdens deze creatieve workshop ga je zelf aan de slag met het ontwerpen en verven van middeleeuwse fabeldieren op het raam van het museum. 


foto - Ruben van Vliet

Coole Kidsnacht 2022

Coole Kidsnacht is een initiatief van de Friese Museumfederatie. Verschillende musea door heel Friesland openen, speciaal voor families met kinderen, in de avond van 14 oktober hun deuren. Kijk voor het volledige programma op museum.frl/coolekidsnacht

Afbeelding
Tips voor het kiezen en optuigen van je kerstboom Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Vernieuwd Iepen Mienskipsfûns (IMF) investeert 12 miljoen in Friese Mienskip Samenleving 15 uur geleden
Afbeelding
Veel minder Friezen verhogen eigen risico voor zorg Zorg & Welzijn 17 uur geleden
Afbeelding
De gezelligste kerstmarkten in Friesland Evenement 21 uur geleden
Afbeelding
Amaryllis presenteert nieuwe editie van vrijwilligersmagazine. Samenleving 8 dec., 08:00
Afbeelding
Boskalis bouwt rivierdeel Vismigratierivier Natuur 7 dec., 18:00
Afbeelding
Kleine groep Friese jongeren rookt dagelijks Zorg & Welzijn 7 dec., 15:00
Afbeelding
Jongeren bundelen krachten voor betaalbaar wonen en duurzame gemeenschappen Wonen 7 dec., 12:00