Afbeelding
Foto: Ruben van Vliet Fotografie

Middeleeuwse figuren komen ‘s avonds tot leven in het Fries Museum

Cultuur

LEEUWARDEN - Op vrijdagavond 14 oktober verandert het Fries Museum in een feestelijk festivalterrein voor jong en oud. Kruistochtvaarders, vrije Friezen, troubadours, jonkvrouwen, pestlijders of de beruchte Grutte Pier: tijdens Coole Kidsnacht 2022 komen ze allemaal tot leven!

Met een uitgebreid activiteitenprogramma wordt het museum een zinderende belevenis – in het bijzonder voor families. Ga op zoek naar de middeleeuwse figuren in de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur tijdens een spannende vossenjacht. Maak fabeldieren in een middeleeuwse workshop. Laat jezelf fotograferen als een ridder door theatervormgevers en fotografen Vida en Amir. En geniet van een extra lekker – maar ongezond – diner en een slaapliedjesconcert in kindercafé De Doorzakkertjes. Reserveer kaarten via friesmuseum.nl/tickets.  


Foto - Ruben van Vliet

Middeleeuwse vossenjacht

Tijdens Coole Kidsnacht gaan kinderen in een spannende vossenjacht in teams op zoek naar verschillende middeleeuwse figuren uit de tentoonstelling Vrijheid, Vetes, Vagevuur. Samen maken ze kennis met onder andere nonnen, kruistochtvaarders en vrije Friezen uit Tota Frisia, waaronder de bekende en beruchte Grutte Pier. Het team dat de meeste vossen vindt wint de vossenjacht. 

Maak een fabeldier

Mythen, sagen, legenden, sprookjes en verhalen staan in de middeleeuwen vol met fabeldieren. Het zijn zelfverzonnen mythische monsters, vaak met eigenschappen van verschillende dieren en mensen. Sommige fabeldieren kunnen bijvoorbeeld praten. Ook nu nog spreken de dieren uit het rijk der fabelen tot de verbeelding. Tijdens deze creatieve workshop ga je zelf aan de slag met het ontwerpen en verven van middeleeuwse fabeldieren op het raam van het museum. 


foto - Ruben van Vliet

Coole Kidsnacht 2022

Coole Kidsnacht is een initiatief van de Friese Museumfederatie. Verschillende musea door heel Friesland openen, speciaal voor families met kinderen, in de avond van 14 oktober hun deuren. Kijk voor het volledige programma op museum.frl/coolekidsnacht

!
Afbeelding
Fryske Anjer en Talintpriis 2022 uitgereikt aan Hilde Mulder en Folkert Wesseling Cultuur 28 nov, 12:00
Afbeelding
Rob Alflen nieuwe assistent-trainer SC Cambuur Sport 28 nov, 11:32
Afbeelding
Friezin Anke de Jong doet mee aan Wie Is De Mol Cultuur 28 nov, 10:09
Afbeelding
Iryoku fortuinlijk in Vlaanderen Sport 28 nov, 09:00
Afbeelding
Joke Schilling IJlst en Trienke Hoogenberg Leeuwarden in finale Ouderen Songfestival Algemeen 28 nov, 08:49
Afbeelding
Friezin Janke Reitsma raakt met debuut ‘Niets ontgaat ons’ Cultuur 27 nov, 12:00
Afbeelding
Deze Friese gemeente heeft de hoogste energiequote Duurzaamheid 27 nov, 08:00
Afbeelding
Een droom die uitkomt; G-spelers Cambuur spelen zondag in het stadion Algemeen 26 nov, 15:00