Afbeelding

De app Dag!enDoen! Een uitkomst voor velen

Evenement

DRACHTEN - In de afgelopen maanden is de app Dag!enDoen! gestart. Dit is een digitale agenda voor senioren in de gemeente Smallingerland. Via de smartphone, tablet of laptop ziet een deelnemer in één oogopslag wat er die dag of week te doen is in de gemeente.

Via de app kan men zich eenvoudig aanmelden voor een activiteit, zoals koffiedrinken, workshops, yoga, bewegen, spelletjes, cursussen, kletsen, sport, spreekuren, informatie, zingen, eten etc. Een prachtige, eenvoudige manier om te weten wat er te doen is binnen de gemeente. Prettig om weer iets te ondernemen. Fijn om weer onder de mensen te komen.

Heeft u zelf geen tablet om de app te gebruiken? Geen probleem! U kunt een tablet van ons lenen. Ook vervoer kan via de app geregeld worden. Er wordt gebruik gemaakt van bestaande vervoersvoorzieningen, zoals ANWB AutoMaatje en de Max Mobiel.

Vanaf 1 september vindt iedere donderdag van 10.00 – 12.00 uur het Dag!enDoen! café plaats in de bibliotheek van Drachten. Hier kunt u kennis maken met Dag!en Doen! en daarnaast is dit de plek waar u terecht kunt met vragen, voor informatie of waar u hulp kunt krijgen voor het omgaan met de app. Ook is dit café voor mensen die op zoek zijn naar een maatje om samen activiteiten mee te ondernemen. 

Wilt u meer weten over Dag!enDoen!? Wilt u graag weten wat u elke dag in de gemeente kunt doen en/of wilt u hulp bij het installeren van de app? neem dan contact op met de M.O.S. telefoon 0512 – 515598 (op werkdagen tussen 9.00 en 11.00 uur) of mail naar info@dagendoen-smallingerland.nl.

Bent u een organisatie, kerk of (buurt/dorps)vereniging die activiteiten wil delen op de Dag!enDoen! app, meldt u zich dan aan via de website www.dagendoen-smallingerland.nl.

Afbeelding
Laatste kans gratis HPV-vaccinatie jongvolwassenen in Fryslân Zorg & Welzijn 2 jun., 12:00
Afbeelding
Hûnekopfestival met XXL-editie in het Thalenpark in Drachten Cultuur 2 jun., 08:00
Afbeelding
Kinderen zoeken naar bootsmannetjes en schaatsenrijders Natuur 1 jun., 18:00
Afbeelding
Hoe sierkussens je interieur kunnen verrijken Algemeen 1 jun., 14:46
Afbeelding
Zo lost TENA men incontinentieproblemen op Algemeen 1 jun., 12:00
Afbeelding
Visles op De Kameleon Drachten Educatie 1 jun., 12:00
Afbeelding
Opname bij Geldmaat automaten blijft gratis voor particulieren Samenleving 1 jun., 10:22
Afbeelding
'Boeren melden zich voor problemen mentale gezondheid' Zorg & Welzijn 31 mei, 15:00