Afbeelding
Tibbesma Fotografie

Pop-up festival CultuurKaravaan strijkt neer in Oudega

Cultuur

OUDEGA - Bibliotheek Drachten, Museum Dr8888, Poppodium Iduna en Schouwburg de Lawei organiseren van juni tot en met september acht pop-up festivals in de dorpen en wijken van Smallingerland onder de naam CultuurKaravaan. Een feestelijke middag met muziek, kunst, theater, film en een uitgebreid kinderprogramma. Op zaterdag 2 juli strijkt de CultuurKaravaan neer bij Eetcafé de Welling in Oudega.

De CultuurKaravaan

Festival de CultuurKaravaan trekt dwars door Smallingerland langs wijken en dorpen. De CultuurKaravaan ademt de sfeer van een festival, maar dan lekker dichtbij huis. Vier samen met je buren en dorpsgenoten het eigenzinnige cultuuraanbod van Smallingerland. Dit gratis festival biedt voor ieder wat wils, met muziek, kunst, theater, dichters, horeca en een uitgebreid kinderprogramma. En heeft als doel om een bezoek aan kunst en cultuur weer te stimuleren na een lange coronaperiode. De CultuurKaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Smallingerland.

Voor elk wat wils

Op 2 juli strijkt de CultuurKaravaan neer bij Eetcafé de Welling in Oudega. Van 16.00 tot 19.00 uur is er van alles te doen en te zien op vier verschillende podia en festivaltenten. Met o.a. Gurbe Douwestra, Trijexnix, Challenger, Timo de Jong, Wat oars! en jeugdtheatervoorstelling ‘De Molkwei’ (4+) van Tryater. Voor de allerkleinsten is er voorlezen met Tomke en knipgedichten knutselen. Erik de Boer, Laura Greengarden en gemeentedichter Katherina van der Velde brengen gedichten op maat. Ook is er deze editie een wandeling rondom de haven en wordt verzorgd door de historische vereniging. De wandeling start om 16:30 uur en duurt circa een half uur.

Deelnemende wijken en dorpen

De CultuurKaravaan strijkt de komende maanden ook neer in deze wijken en dorpen: De Trisken (9 juli), Drachtster Compagnie (16 juli), Boornbergum (3 september), De Wiken (10 september) en Opeinde (17 september). Op www.cultuurkaravaan.nl kun je het programma per locatie vinden of volg ons op Facebook en Instagram (@cultuurkaravaan).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Grote verschillen in ‘laadpaaldichtheid’ Friese gemeenten Duurzaamheid 8 aug, 20:00
Afbeelding
SLOWTriatlon Waterland van Friesland op zaterdag 10 september Evenement 8 aug, 16:00
Afbeelding
De app Dag!enDoen! Een uitkomst voor velen Evenement 5 aug, 15:00
Afbeelding
Turfvaartdagen 2022 Evenement 4 aug, 15:00
Afbeelding
5 tips om thuis snel water te besparen Duurzaamheid 4 aug, 10:00
Afbeelding
Bieb organiseert gratis cursus over gezonde leefstijl in makkelijke taal Gezondheid 3 aug, 10:00
Afbeelding
D.R.I. viert veertig jarig bestaan met show in Iduna Evenement 2 aug, 20:00
Afbeelding
Biljartclub Van Acquit in nieuwe accommodatie Sport 2 aug, 16:00