Afbeelding
Tibbesma Fotografie

Pop-up festival CultuurKaravaan strijkt neer in Oudega

Cultuur

OUDEGA - Bibliotheek Drachten, Museum Dr8888, Poppodium Iduna en Schouwburg de Lawei organiseren van juni tot en met september acht pop-up festivals in de dorpen en wijken van Smallingerland onder de naam CultuurKaravaan. Een feestelijke middag met muziek, kunst, theater, film en een uitgebreid kinderprogramma. Op zaterdag 2 juli strijkt de CultuurKaravaan neer bij Eetcafé de Welling in Oudega.

De CultuurKaravaan

Festival de CultuurKaravaan trekt dwars door Smallingerland langs wijken en dorpen. De CultuurKaravaan ademt de sfeer van een festival, maar dan lekker dichtbij huis. Vier samen met je buren en dorpsgenoten het eigenzinnige cultuuraanbod van Smallingerland. Dit gratis festival biedt voor ieder wat wils, met muziek, kunst, theater, dichters, horeca en een uitgebreid kinderprogramma. En heeft als doel om een bezoek aan kunst en cultuur weer te stimuleren na een lange coronaperiode. De CultuurKaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Smallingerland.

Voor elk wat wils

Op 2 juli strijkt de CultuurKaravaan neer bij Eetcafé de Welling in Oudega. Van 16.00 tot 19.00 uur is er van alles te doen en te zien op vier verschillende podia en festivaltenten. Met o.a. Gurbe Douwestra, Trijexnix, Challenger, Timo de Jong, Wat oars! en jeugdtheatervoorstelling ‘De Molkwei’ (4+) van Tryater. Voor de allerkleinsten is er voorlezen met Tomke en knipgedichten knutselen. Erik de Boer, Laura Greengarden en gemeentedichter Katherina van der Velde brengen gedichten op maat. Ook is er deze editie een wandeling rondom de haven en wordt verzorgd door de historische vereniging. De wandeling start om 16:30 uur en duurt circa een half uur.

Deelnemende wijken en dorpen

De CultuurKaravaan strijkt de komende maanden ook neer in deze wijken en dorpen: De Trisken (9 juli), Drachtster Compagnie (16 juli), Boornbergum (3 september), De Wiken (10 september) en Opeinde (17 september). Op www.cultuurkaravaan.nl kun je het programma per locatie vinden of volg ons op Facebook en Instagram (@cultuurkaravaan).

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
ALDI Drachten vanaf 15 april dicht voor verbouwing Verhalen uit de buurt 3 uur geleden
Afbeelding
Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Mirjam, Klaske en Tineke vertellen trots over de stappen die de praktijk heeft gezet.
Verloskundigenpraktijk Wolkom: "Voor elke ouder en iedere baby een kansrijke start" Gezondheid 5 uur geleden
Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 17 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 19 uur geleden
De leden van Agora Club Súd East Fryslân houden van 4 t/m 25 april een online veiling via hun Facebookpagina. De opbrengst is bestemd voor een beleeftafel voor Odensehuis Dirk Baron in Drachten.
Agora Club 14 houdt online veiling voor Odensehuis Dirk Baron Verhalen uit de buurt 22 uur geleden
De zoontjes van Edson en Majelien op plek twee en drie.
Sportschool Idrissi met eerste plek naar huis Sport 28 mrt, 08:00
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00